Menu
Magnus Brevig er klar som ny hovedtrener for herrelandslaget i hopp. Her er han under et skiflygingsrenn i Vikersund tidligere i år. Foto: Geir Olsen / NTB

Brevig erstatter Stöckl – ny trener for hoppgutta

Magnus Brevig (40) er ansatt som hovedtrener på herrelandslaget i hopp. Han tar over etter Alexander Stöckl.

Av NTB | 02.07.2024 12:03:36

Sport: Tidligere i sommer ble det kjent at Stöckl var enig med Norges Skiforbund om en sluttavtale. Østerrikeren hadde da vært satt på sidelinjen i mange måneder på grunn av en konflikt med utøverne.

Nå skal laget ledes videre av Brevig. Han har vært en del av landslagsmiljøet siden 2009.

– Jeg er topp motivert og gleder meg, men er samtidig ydmyk for oppgaven og vet at dette blir en stor utfordring. Med min mangeårige bakgrunn på landslaget har jeg klare tanker om hva som blir viktig i jobben sammen med utøverne og støtteapparat i tiden som kommer, sier Brevig.

Nylig ble det kjent at Jan-Erik Aalbu hentes inn som daglig leder for hoppseksjonen i forbundet fra 1. august.

– Vi har allerede hatt gode samtaler, og vi har en felles forståelse om hvordan vi skal jobbe sammen framover. Samarbeidet med hoppteamene blir viktigere enn noe gang, sier Brevig om ansettelsen av Aalbu.

Ståle Villumstad, som steppet inn som konstituert sportssjef etter Bråthens avgang, blir leder for administrasjon og arrangement.

Skiforbundet opplyser at hopplandslagene for 2024/25-sesongen blir presentert innen kort tid.

Det var mye bråk i toppen av Hopp-Norge sist sesong. I tillegg til Stöckls situasjon røk Clas Brede Bråthen uklar med ledelsen i Norges Skiforbund og gikk av som sportssjef etter tett på 20 år i rollen.

Christian Meyer fortsetter som hovedtrener for de kvinnelige landslagshopperne. Han har hatt jobben de siste 13 årene.

(©NTB)

Flere nyheter: