Menu
Ivan Toney (t.h.) utestenges i åtte måneder for brudd på gamblingreglene. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Brentford-profil utestenges i åtte måneder

Brentford-spiss Ivan Toney suspenderes i åtte måneder og får over 600.000 kroner i bot som følge av brudd på Det engelske fotballforbundets (FA) gamblingregler.

Av NTB | 17.05.2023 18:14:52

Sport: Det opplyser FA om på sine nettsider onsdag. Forbundet skriver at Toney utestenges fra all fotballrelatert aktivitet, noe som dermed også inkluderer spill for det engelske landslaget. I tillegg til en lang utestengelse får Toney en bot på over 600.000 kroner.

Toney ble etterforsket for 262 brudd på reglene mellom februar 2017 og januar 2021. Toney har erkjent 232 av disse bruddene. Onsdag fikk han straffen som trer i kraft umiddelbart. Dermed mister han Brentfords to siste kamper mot Tottenham og Manchester City denne sesongen.

Toney er skuffet over dommen.

– Jeg er naturligvis skuffet over at jeg ikke får spille de neste åtte månedene. De skriftlige grunnene til at jeg er blitt utestengt er ikke blitt publisert, så jeg kan ikke si noe annet på dette tidspunktet enn at jeg vil takke familien min, vennene mine, Brentford og fansen for deres evige støtte gjennom det som har vært en veldig vanskelig tid for min del, skriver spisstjernen på Twitter.

«Sanksjonene er bestemt av en uavhengig kommisjon etter en personlig høring», heter det i meldingen fra FA.

Brentford skriver i en uttalelse at de avventer ytterligere informasjon om saken før de bestemmer seg hva klubbens neste steg i prosessen er.

Spillere i engelsk fotball har forbud mot å sette penger på utfall eller hendelser i kamper, eller å dele innsideinformasjon for veddemålshensyn.

Toney har scoret 20 mål for Brentford denne sesongen, noe bare Erling Braut Haaland (36 mål) og Harry Kane (27) kan matche.

I uttalelsen skriver FA at Toney ikke får spille før 16. januar 2024. Han får begynne å trene med laget igjen fire måneder før utestengelsen opphører. De har satt 17. september som dato for treningscomeback.

Toney spilte for klubbene Scunthorpe, Wigan, Peterborough og Brentford i årene 2017 til 2021. Avisen Daily Mail har tidligere hevdet at Toney ikke har satt penger mot eget lag.

(©NTB)