Marit Bratberg Lund scoret for Brann hjemme mot Lyn lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Bratberg Lund fikset Brann-seier mot Lyn – LSK Kvinner slo tabelljumbo Arna-Bjørnar

Marit Bratberg Lund var sikker som banken da hun ble matchvinner fra straffemerket hjemme mot Lyn i Toppserien lørdag.

Av NTB | 26.08.2023 16:54:52

Sport: Begge lagene skapte store farligheter i løpet av de første 45 minuttene, men det var fjorårets seriemester som fikk hull på byllen først. Klønete forsvarsspill ga Bratberg Lund muligheten fra straffemerket, og landslagsspilleren var sikker og sendte hjemmelaget opp i 1-0.

Også etter sidebyttet var det sjanser i begge ender. Lyn traff krysstanga på overtid, men hjemmelaget halte til slutt i land tre poeng hjemme i regnværet på Brann Stadion.

Etter forrige sesongs seriegull har bergenserne slitt tyngre denne sesongen. Opp til Vålerenga, Rosenborg og LSK på medaljeplassene er avstanden stor.

I kampen mellom tabelljumbo Arna-Bjørnar og tredjeplasserte LSK Kvinner gikk bortelaget opp i ledelsen fra straffemerket. Det ble også kampens eneste scoring på Vestlandet.

På Karmøy jaktet John Arne Riises Avaldsnes verdifulle poeng hjemme mot Røa. I løpet av 90 minutter fant imidlertid ingen av lagene veien til nettmaskene. Avaldsnes ligger utsatt til på 9.-plass etter 18 kamper.