Menu
Økonomisk usikkerhet har ikke dempet ønsket om å reise, selv om billettprisene har steget som følge av høye drivstoffpriser, ifølge bransjeorganisasjonen IATA. Bildet viset et Deltafly som tar av fra Hartsfield – Jackson Atlanta internasjonale lufthavn i USA. Illustrasjonsfoto: Brynn Anderson / AP / NTB

Bransjeorganisasjon tror på nær rekordtall for flyreiser i år

Flyselskaper vil fly 4,35 milliarder passasjerer i år, nær rekordåret 2019 før pandemien, spår International Air Transport Association (IATA).

Av NTB | 05.06.2023 11:19:06

Økonomi og næringsliv: Bransjeorganisasjonen tror i tillegg at flynæringen har et godt år i vente inntektsmessig, med et overskudd på rundt 9,8 milliarder dollar. Det er dobbelt så mye som tidligere estimater og forklares hovedsakelig med at Kina har fjernet koronarestriksjonene.

IATA legger til at tapene for flybransjen i 2022 var halvparten så ille som tidligere fryktet, med et tap på om lag 3,6 milliarder dollar. Bransjeorganisasjonen viser også til at selv om drivstoffprisene forblir høye, så har de moderert seg de siste månedene.

– Økonomisk usikkerhet har ikke dempet ønsket om å reise, selv om billettprisene har steget som følge av høye drivstoffpriser, sa IATA-direktør Willie Walsh i en uttalelse under organisasjonens årlige generalforsamling i Istanbul mandag.

Koronapandemien førte til enorme tap for flyselskapene, med et tap på 137 og 42 milliarder dollar i henholdsvis 2020 og 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: