Menu
Alle beboerne er gjort rede for etter at det brøt ut brann i en boligblokk i Mo i Rana torsdag kveld. Foto: Øyvind Bratt / Rana Blad / NTB

Brannvesenet jobber fremdeles på stedet etter leilighetsbrann i Mo i Rana

Brannvesenet driver med etterslokking etter brannen i en boligblokk i Mo i Rana torsdag kveld. 24 leiligheter ble berørt og seks av dem er totalskadd.

Av NTB | 14.04.2023 08:24:02

Ulykker og naturkatastrofer: Litt før klokka 8 fredag morgen sier vaktkommandør Kim Bjørna i Nordland 110-sentral at det fremdeles er brannmannskap på stedet.

– Vi har vært der i hele natt for å drive med etterslukking. Senest for en halv time tiden spylte de vann, sier han til NTB.

Mannskapet vil bli værende på stedet utover dagen. Vaktkommandøren opplyser at beboerne i blokken ikke kan returnere til leilighetene ennå.

Det skal tas en ny vurdering fredag formiddag. Det er ikke meldt om skadde i forbindelse med brannen, og politiet har startet etterforskning.

– De sprang inn og begynte å kle seg om før vi så fikk meldingen fra 110. Så når den meldingen kom var de allerede startet på vei til brannen – likevel var det full overtenning i den ene blokka da de kom fram, sier Solhaug.

Politiets innsatsleder Remi Anbakk sier at seks leiligheter er totalskadd, mens 24 leiligheter er berørt. Brannmannskapene jobbet lenge med å gjennomsøke leilighetene etter folk.

– Seks leiligheter er så godt som utbrent, sier Anbakk til NRK.

Kommunen tilbyr også bistand fra kommunens kriseteam, til beboerne som har behov for det.

Innsatsleder Kjell Espen Solhaug i Rana Brann- og redning forteller til Rana Blad at brannmannskapene var i ferd med å rykke ut da selve meldingen kom. De hadde nemlig selv sett at det var brannutvikling på stedet, som ligger rundt 200 meter fra brannstasjonen.

Rana kommune skriver i en pressemelding at det i løpet av fredag vil blir arrangert et informasjonsmøte for beboerne, der kommunen, politiet, brannvesenet og boligutbyggeren Mobo deltar.

Flere nyheter: