Menu
Over halvparten av hyttene i Vestfold hadde ikke røykvarsler og 60 prosent manglet slukkeutstyr da Vestfold interkommunale brannvesen førte tilsyn i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Brannvesenet i Vestfold slår alarm: Hytter mangler brannalarmer og slukkemiddel

Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) har ført tilsyn med 462 hytter i sitt område. Over halvparten manglet brannalarm, og 6 av 10 hadde ikke slukkemiddel.

Av NTB | 11.07.2023 10:53:53

Ulykker og naturkatastrofer: Ifølge SSB er det rundt 15.000 sommerhus og hytter i Vestfold. Om VIBs tall er representative for alle, kan anslagsvis 8.000 hytter mangle fungerende røykvarslere. Disse alene halverer risikoen for å dø i brann.

– Vi merker stor forskjell på brannsikkerheten på hytter og i vanlige boliger. Det er skremmende mange som enten mangler røykvarslere eller har gamle røykvarslere på hytta. Røykvarsler er kanskje det viktigste å ha på plass når det gjelder brannsikkerhet, sier Morten Jensen feiersvenn i VIB i en pressemelding.

Det skorter også på riktig slukkeutstyr, sier Jensen. Han forklarer at de som har slukkeutstyr, gjerne har for gamle brannslukkingsapparater. VIBs feiere har også notert totalt 560 avvik på skorsteiner og ildsteder.

– Vi opplever stort sett at hytteeierne følger rådene og veiledningen vi kommer med, og de ønsker å rette opp feilene, sier Morten Jensen.

Er du usikker på om din hytte er riktig utstyrt, kan du følge VIBs vedlagte tips og råd.

(©NTB)

Flere nyheter: