Menu
Det brenner i terrenget ved Årland i Samnanger kommune øst for Bergen. Foto: Bergen brannvesen / NTB

Brannvesenet bruker helikopter for å slukke lyngbrann i Samnanger

Det brenner i terrenget ved Årland i Samnanger kommune øst for Bergen. Brannvesenet har hentet inn et brannhelikopter for å slokke.

Av NTB | 14.06.2023 18:39:00

Ulykker og naturkatastrofer: Siste oppdatering fra Vest politidistrikt er at det fortsatt brenner i et område på 300 ganger 300 meter.

– Vi er på plass med seks mann fra Bjørnafjorden. De melder tilbake at det er krevende forhold, og at denne brannen nok vil vedvare en stund, men jeg har ikke så mye mer informasjon enn det per nå, sier vakthavende Erik Walden ved Bjørnafjorden vakt og redning til Bergensavisen.

Sivilforsvaret er også kalt ut. Problemet er at det er en kraftlinje som ligger svært utsatt til for brannen, skriver Bergens Tidende.

Kraftlinjen er derfor koblet ut og en rekke husstander har mistet strømmen.

Terrenget på stedet skal være vanskelig å komme fram i. Det er meldt om mye røyk, men bebyggelsen i området skal ikke være truet. Ett hus er forhåndsvarslet om mulig evakuering, men foreløpig er ingen evakuert.

Brannen er mellom bilvei og kraftgaten på stedet. Det er redusert framkommelighet på Solbjørgveien, skriver Veitrafikksentralen.

(©NTB)

Flere nyheter: