Menu
Brannvesenet fortsetter mandag arbeidet med å slokke brannen i Oslo sentrum, etter at den blusset opp igjen. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Brannen i Oslo sentrum ikke slokket – Grensen stengt minst ut mandag

Slokkearbeidet pågår fortsatt mandag etter at det søndag begynte å brenne på et tak i Grensen i Oslo sentrum. Den trafikkerte gata er stengt ut dagen.

Av NTB | 12.06.2023 08:49:04

Ulykker og naturkatastrofer: Det begynte å brenne på takterrassen i den åtte etasjer høye kontorbygningen i Grensen ved 18-tiden søndag. Søndag kveld trodde brannmannskapene at de hadde situasjonen under kontroll, men ved 23.30-tiden blusset brannen opp igjen.

– Det brenner fortsatt, og vi har ikke klart å slokke brannen innenfra, slik vi prøvde. Røykdykkerne måtte gi opp, og i natt har vi konsentrert oss om slokking utenfra, forteller vaktkommandør Lars Lindahl i Oslo brann- og redningsetat til NTB tidlig mandag morgen.

Innsatsleder Robert Corell sier til NRK i 7.30-tiden mandag morgen at de har begynt å sende røykdykkere inn i bygget igjen.

– Det er fortsatt store avsperringer i forbindelse med brannen i Grensen. Ingen trafikk kan kjøre gjennom Grensen og dette vil vare minst ut dette døgnet, og trolig lenger, skriver politiet på Twitter i 8.20-tiden.

På grunn av store vannmengder er alle inngangene til Stortinget stasjon med unntak av én stengt. Passasjerene må benytte inngangen i Karl Johans gate. Mandag morgen skriver Sporveien på Twitter at reisende bes om å benytte seg av Nationaltheatret og Jernbanetorget for av- og påstigning.

Vaktkommandør Lindahl sier de har tre stigebiler i sving på morgenkvisten.

– Dette er en gammel gård med mange hulrom og konstruksjoner, noe som gjør arbeidet komplisert. Vi jobber med riving for å komme ordentlig til der det brenner, sier han.

Gården som brenner, Grensen 17, ble reist av livsforsikringsselskapet Norske Folk i 1899. Bygningen fikk et påbygg på toppen i 1970 og brannen startet i dette påbygget.

Vaktkommandør Lindahl sier til NTB han regner med at slokkearbeidet vil pågå utover hele dagen mandag. Grensen, som er en tungt trafikkert sentrumsgate, vil være stengt for all trafikk. Trikken kan heller ikke passere.

Ingen er kommet til skade i brannen, og det bor ikke folk i den brennende bygningen.

(©NTB)

Flere nyheter: