Menu
Brann Burmaveien, 18 og 19 mai, 2024 Foto :tipser
Røyken fra brannen kunne ses fra lang avstand, Foto: Tipser

Brannen i Burmaveien blusset opp igjen

Gressbrannen i Burmaveien har i dag blusset opp igjen. Brannvesenet holder fremdeles på med etterslukking, opplyser 110-sentralen Sør Vest overfor Radio Haugaland

Av tomas | 19.05.2024 17:40:12

Karmøy: Det er fortiden oransje farevarsel på Vestlandet grunnet knusktørr vegetasjon på grunn av høyre temperaturer og lite regn.

– I går oppstod det en større brann i Burmaveien på Karmøy. Brannen blusset i dag opp igjen, og mannskaper og frivillige er på stedet for å slå ned brannen,  opplyser vaktleder ved 110-sentralen, Nils Simmerøy til Radio Haugalandved 17.20-tiden søndag .

Simmerøy minner om det generelle bålforbudet i utmark og oppfordrer folk til å vise sunn fornuft, f.eks hvis man skal grille. Simmerøy ber også folk som vil grille med engangsgrill om å gjøre dette på tilrettelagte plasser, samt har tilgang til vann.

Meget tørr vegetasjon på Vestlandet fører til at Meteorologisk institutt (yr.no og varsom.no) har oppgradert farevarselet fra gult til oransje. Det betyr at skog-, gress- og lyngbrannfaren er økende i solen og flere andre steder i Rogaland. Yr sine farger på farevarsler kort forklart:

Nivå 1:gult= fare

Nivå2: oransje= stor fare

Nivå3.rød= ekstrem fare

Flere nyheter: