Brann-jubel etter Felix Myhres tidlige ledermål mot Arouca i kvalifisering til conferenceligaen. Foto: Tuva Åserud / NTB

Brann videre i conferenceligakvalifiseringen – slo ut portugisiske Arouca

Brann sto for en fotballbragd da portugisiske Arouca ble slått 3-1 i returkampen og 4-3 sammenlagt i kvalifiseringen til conferenceligaen.

Av NTB | 17.08.2023 21:04:31

Sport: I siste kvalifiseringsrunde venter høyest sannsynlig nederlandske AZ Alkmaar, som senere torsdag skal forsvare 1-0-ledelse hjemme mot Santa Coloma fra Andorra.

Det var en meget sterk prestasjon av Brann mot laget som endte på 5.-plass i portugisisk toppserie forrige sesong, og som sist helg vant sin åpningskamp i den nye sesongen.

Ved kampstart ble det meldt om lange køer utenfor Brann stadion, og det tyder på at bergenspublikum har god teft. Det var et angrepslystent Brann-lag som gikk til verket, og etter vel fem minutter lå ballen i gjestemålet.

Brann gjenvant ballen høyt på banen, og Thore Pedersen la inn fra venstre. Magnus Warming fikk stå helt uforstyrret og nikke forbi keeper, men i stolpen. Felix Myhre var først på returen og scoret.

I det 42. minutt tok Sander Erik Kartum hjørnespark fra venstre. Fredrik Pallesen Knudsen rykket fra sin motspiller, ruvet over en annen Arouca-spiller og nikket inn 2-0.

I omgangens siste ordinære minutt kom tredje Brann-scoring etter innlegg fra venstre. Denne gang var det Niklas Castro som la inn, og Bård Finne stusset ballen forbi keeper.

– Det har vært en god omgang. Vi er veldig fornøyd, men det hjelper ikke hvis vi ikke følger opp i 2. omgang. Vi må ikke bli feige, men fortsette å kjøre på og ikke la dem komme inn i kampen, sa Branns assistenttrener Erik Huseklepp til VGTV i pausen.

Fire minutter senere var Arouca veldig nær å utligne til 4-4 sammenlagt da Ruben Kristiansens klareringsforsøk gikk rett til Cristo González inne i målgården. Han klinte til og så ballen treffe krysset og sprette ut.

I det 66. minutt ropte Arouca på straffespark da et innlegg traff Crones utstrakte arm, men det er ikke VAR i kvalifiseringen til conferenceligaen. Det berget Brann.

Arouca presset veldig mot slutten, men Brann-spillerne ofret seg og holdt unna.

Spillemessig var Arouca på høyde med rødtrøyene, men Brann skapte stadig farlige situasjoner i motstanderens felt. Først i slutten av omgangen ble det uttelling igjen, men hjemmelaget kunne gå til pause med 3-0-ledelse.

Det gikk ikke som han håpet. I det 57. minutt fant Arouca veien inn i kampen da Morlaye Sylla kom til skudd like utenfor 16-meterstreken. Ballen sneiet Svenn Crone og snek seg inn ved stolpen.