Brann-spillerne jubler sammen med sine supportere for avansement i conferenceliga-kvalifiseringen, men Arouca-spillerne fortviler. Foto: Tuva Åserud / NTB

Brann videre i conferenceligakvalifiseringen etter superomgang

Brann sto for en fotballbragd da portugisiske Arouca ble slått 3-1 i returkampen og 4-3 sammenlagt i kvalifiseringen til conferenceligaen.

Av NTB | 17.08.2023 21:14:30

Sport: Det var en meget sterk prestasjon av Brann mot laget som endte på 5.-plass i portugisisk toppserie forrige sesong, og som sist helg vant sin åpningskamp i den nye sesongen. Tre mål i første omgang sendte publikum til himmels, og det viste seg akkurat nok.

– Det er deilig. Det ble litt av en krig, men vi gjorde en så vanvittig sterk førsteomgang at det holdt inn. Vi var slitne mot slutten, men dette var en sterk prestasjon, sa Bård Finne til VGTV rett etter sluttsignalet.

I siste kvalifiseringsrunde venter nederlandske AZ Alkmaar, som oppskriftsmessig slo Santa Coloma fra Andorra 2-0 hjemme og 3-0 sammenlagt. Tidligere Brann-spiller David Møller Wolfe startet for AZ.

Det var lange køer utenfor Brann stadion rett før avspark, og det tyder på at bergenspublikum har god teft. Det var et angrepslystent Brann-lag som gikk til verket, og etter vel fem minutter lå ballen i gjestemålet.

Brann gjenvant ballen høyt på banen, og Thore Pedersen la inn fra venstre. Magnus Warming fikk stå helt uforstyrret og nikke forbi keeper, men i stolpen. Felix Myhre var først på returen og scoret.

I det 42. minutt tok Sander Erik Kartum hjørnespark fra venstre. Fredrik Pallesen Knudsen rykket fra sin motspiller, ruvet over en annen Arouca-spiller og nikket inn 2-0.

I omgangens siste ordinære minutt kom tredje Brann-scoring etter innlegg fra venstre. Denne gang var det Niklas Castro som la inn, og Bård Finne stusset ballen forbi keeper.

– Det har vært en god omgang. Vi er veldig fornøyd, men det hjelper ikke hvis vi ikke følger opp i 2. omgang. Vi må ikke bli feige, men fortsette å kjøre på og ikke la dem komme inn i kampen, sa Branns assistenttrener Erik Huseklepp til VGTV i pausen.

Fire minutter senere var Arouca veldig nær å utligne til 4-4 sammenlagt da Ruben Kristiansens klareringsforsøk gikk rett til Cristo González inne i målgården. Han klinte til og så ballen treffe krysset og sprette ut.

I det 66. minutt ropte Arouca på straffespark da et innlegg traff Crones utstrakte arm, men det er ikke VAR i kvalifiseringen til conferenceligaen. Det berget Brann.

Arouca presset veldig mot slutten, men Brann-spillerne ofret seg og holdt unna. Siste store Arouca-sjanse kom ved innbytter Yusuf Lawal fem minutter på overtid, men Brann-spillerne kastet seg for å blokkere og holdt ballen ute.

Et skår i gleden er at Warming måtte ut med strekk før pause og kan bli ute en stund.

Spillemessig var Arouca på høyde med rødtrøyene, men Brann skapte stadig farlige situasjoner i motstanderens felt. Først i slutten av omgangen ble det uttelling igjen, men hjemmelaget kunne gå til pause med 3-0-ledelse.

Det gikk ikke som han håpet. I det 57. minutt fant Arouca veien inn i kampen da Morlaye Sylla kom til skudd like utenfor 16-meterstreken. Ballen sneiet Svenn Crone og snek seg inn ved stolpen.