Menu
Bård Finne jubler for scoring mot Tromsø. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Brann tre poeng bak medalje: – Det ble en krig

Brann er for alvor inne i medaljekampen i Eliteserien etter 2-1-seier over tredjeplasserte Tromsø på hjemmebane søndag.

Av NTB | 24.09.2023 21:23:23

Sport: Frederik Børsting sendte vertene i føringen, før Bård Finne scoret sitt 14. seriemål for sesongen like før pause. På overtid reduserte Vegard Erlien på straffespark, men nærmere kom ikke gjestene poeng.

– Det er deilig. Det ble virkelig krig i 2. omgang. Det er viktige tre poeng. Vi har sagt at vi vil pushe opp mot europaplassene, og dette var et steg på veien, sa Finne til TV 2.

Brann kunne juble for sin femte strake ligaseier. Det skiller nå bare tre poeng opp til Tromsø på den siste medaljeplassen. Brann-trener Eirik Horneland tror det står mellom tre lag.

– Jeg er helt sikker på at Bodø og Viking slåss om gullet, og så er det Tromsø, Brann og Molde. Det er Molde som har de høyeste prestasjonene av de tre lagene som jakter bronsemedaljen. Vi får se om vi får utviklet laget de siste åtte kampene. Det står mellom Tromsø, Brann og Molde om bronsen, sa Horneland.

Med søndagens nederlag har Tromsø tapt to av sine fire siste kamper og har fire poeng opp til Bodø/Glimt på annenplass. Det skiller seks poeng til serieleder Viking.

– Periodevis er det greit. Vi starter fint, men så slipper vi inn to mål rett før pause. Det er litt kritisk, sa Kent-Are Antonsen til Nordlys.

– Vi vet at vi kan bedre enn dette, fortsatte han.

Brann var klart best i kampen som i stor grad utviklet seg til å bli en stillingskrig. Tromsø-talentet Jakob Romsaas (19), som fikk sitt gjennombrudd med en måldobbel i det omvendte oppgjøret i sommer, var usynlig og ble byttet ut til pause.

Brann skal spille borte mot Lillestrøm i neste runde, mens Tromsø møter Stabæk på bortebane.

Etter 40 minutter var Sakarias Opsahl uoppmerksom i det han førte ballen ut av eget felt. Brann snappet ballen, og Børsting hamret den i lengste hjørne på pasning fra Finne.

På overtid av omgangen lå ballen i mål igjen. Klareringen fra Anders Jenssen gikk i Ulrik Mathisen, og ballen spratt Branns vei. Finne kom deretter alene med TIL-keeper Jakob Haugaard og rundet den danske sisteskansen før han scoret.

Etter en relativt sjansefattig 2. omgang, fikk TIL straffe på overtid da Felix Horn Myhre taklet Maï Traoré. Erlien scoret sikkert.

Tromsø hadde muligheten til å skaffe seg en god poengluke med seier søndag. Gjestene slet imidlertid med å sette Brann-forsvaret på de største prøvene. Det var først mot slutten at gjestene giret om.

Etter sju minutter kombinerte Niklas Vesterlund og Jakob Romsaas seg fint inn i Branns 16-meter, men Vesterlund skjøt over.

(©NTB)