Caroline Graham Hansen omfavnes av lagvenninner etter å ha tatt Barcelona i ledelsen i den første av to Champions League-kvartfinaler mot Brann. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Brann rystet storfavoritt Barcelona – tapte bare 1-2 i Champions League

Cecilie Redisch Kvammes utligning fikk Brann-fansen til drømme om et mesterligasjokk, men Barcelona snublet ikke og vant den første kvartfinalen 2-1.

Av NTB | 20.03.2024 23:03:04

Sport: Først i det 72. minutt var de spanske gjestene tilbake i ledelsen på Åsane Arena. Salma Paralluelo ordnet det etter et hardt kjør mot keeper Aurora Mikalsen og resten av Brann-forsvaret.

Onsdagens resultat betyr at spenningen lever videre for bergenslaget. Returkampen spilles i Barcelona skjærtorsdag i neste uke.

Caroline Graham Hansen startet og avsluttet en smart cornervariant som ga katalanerne ledelsen etter ni minutter. Hun slo hjørnesparket kort, fikk ballen tilbake etter veggspill og styrte kaldt inn 1-0.

Scoringen kom på en perfekt overgang. Signe Gaupset tok med seg ballen oppover banen og spilte videre til Justine Kielland, som la inn og fant Kvamme.

– En kjempescoring. Selv om hun er sliten, får hun satt et rent treff godt på innsiden, sa NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg i pauseanalysen.

En handssituasjon ble sjekket ut etter videodømming etter en drøy time. Der så hjemmelaget ut til å slippe litt heldig fra det.

CL-kvartfinalen ble spilt på Åsane Arena foran 3300 tilskuere. Årsaken var at Brann Stadion ikke rakk å bli klar etter et gressbytte.

Barcelona dominerte som vanlig banespillet og hadde mange farlige tilløp, men Mikalsen holdt Brann inne i kampen. Hun hadde blant annet en sterk reaksjonsredning kort tid før vingback Kvamme gikk på et sugende løp og gjorde 1-1.

Etter hvilen kom et langt stormløp fra Barcelona, men det skulle ta tid før de regjerende mesterligavinnerne lyktes med å bryte ned Brann for andre gang i kampen.