Emilie Nautnes og Anna Jøsendal scoret to mål hver. Foto: Tuva Åserud / NTB

Brann overkjørt og ydmyket på hjemmebane: – Rett og slett helt jævlig

Brann-fiaskoen fortsatte da tittelforsvareren ble regelrett rundspilt og tapte 1-4 for Rosenborg på hjemmebane i Toppserien søndag kveld.

Av NTB | 14.05.2023 18:54:15

Sport: Rosenborg beholder dermed 2.-plassen på toppserietabellen. Det er seks poeng opp til Vålerenga, som troner på toppen.

– Dette var utrolig godt. Uansett forfatningen til Brann er dette et veldig sterkt resultat, og jeg synes vi kjører over dem. Jeg er veldig stolt over jentene, sa RBK-trener Steinar Lein til NRK.

Gjestene fikk en drømmestart på kampen da Emilie Nautnes prikket Rosenborg i ledelsen etter bare tre minutter. Vondt ble til verre for bergenserne da Anna Langås Jøsendal ble spilt alene med keeper seks minutter senere og doblet trøndernes ledelse.

Etter pausen fortsatte Rosenborg storspillet sitt da først Nautnes skjøt via Marthine Østenstad og Ingrid Stenevik og inn i mål, før Jøsendal scoret sitt andre mål for kampen fem minutter senere.

– Det er ekstremt tungt. Det er rett og slett helt jævlig. Men samtidig er det ny sesong og nytt prosjekt. Vi må jobbe med vår prossess og ikke sammenligne oss med oss selv. Vi må virkelig opp i ringa, sa Brann-keeper Aurora Mikalsen til NRK etter å ha sluppet inn fire mål.

Fire minutter før full tid reduserte Marit Bratberg Lund med et innlegg som gikk forbi alt og alle og inn i nettet bak Rugile Rulyte i RBK-målet.

Brann har fått en fryktelig sesongstart og står med kun elleve poeng etter ti serierunder. Trener Olli Harder måtte gå tidligere i måneden.

Branns assistenttrener Knut Slatleim har overtatt hovedansvaret for laget samtidig som jakten på en ny hovedtrener er fullt i gang.

– Det blir for enkle feil, men ellers er vi brukbart med. Vi har en jobb å gjøre. Det er tøft å stå i dette her, konstanterte Slatleim etter kampen.

Det tok likevel 51 minutter før vertene tok ledelsen. Karina Sævik gikk i bakken innenfor 16-meteren og fikk tildelt straffe. Målmaskinen gikk sikkert fram til krittmerket og satte inne sitt niende mål for sesongen.

– Vi har øvd ganske mye på straffer, og det var deilig å få satt en i kamp også, sa Sævik til TV 2.

Hun var ikke ferdig der. Seks minutter før full tid satte hun inn sitt andre mål for kvelden da hun fastsatte resultatet til 4-0.

27-åringen gikk dermed opp som toppscorer alene i ligaen. Lyns Anna Aahjem følger to mål bak.

– Det er deilig. Vi får se hva det ender på, sa toppscoreren.

Erkerival LSK Kvinner gikk også seirende ut da de tok imot Åsane. Gjestene tok riktignok ledelsen etter bare 16 minutters spill, men etter en fantastisk snuoperasjon sikret Mimmi Löfwenius Veum (to mål) og Amanda Johnsson Haahr 3-1-seier.

I Bergen spilte Arna-Bjørnar og Røa 1-1 etter at Linnea Sælen utlignet i det 90. minutt for vertene.

Tidligere søndag leverte også Vålerenga en maktdemonstrasjon da de tok imot Lyn for å gjøre opp om hvem som er best i byen. Vertene vant toppseriekampen 4-0.

I mellomtiden hadde også Trine Skjelstad Jensen vært uheldig og satt ballen i eget nett på en corner, i tillegg til at Sævik spilte opp Felicia Rogic, som banket inn vertenes tredje mål med et langskudd opp i nettaket.