Brann-spillerne Thore Baardsen Pedersen (fra v.), Eirik Holmen Johansen, Sander Erik Kartum og Japhet Sery Larsen med sølvmedaljer etter serieavslutningen mot Strømsgodset. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Brann kunne juble for seriesølv tross 0-3-tapet mot Strømsgodset

Brann hadde mest å spille for, Strømsgodset hadde ikke noe annet enn æren. Bergenserne kunne juble for sølv selv om det ble 0-3-tap

Av NTB | 03.12.2023 19:13:45

Sport: Brann ville med seier sikre seriesølvet på egenhånd, men ettersom Strømsgodset sikret seg alle tre poengene med scoringer fra Lars-Christopher Vilsvik og to ganger Herman Stengel, måtte man håpe på hjelp fra Vålerenga.

Oslo-laget gjorde jobben sin og klarte 1-1 mot Tromsø slik at resultatet mot Strømsgodset ikke ble avgjørende for medaljene i årets eliteserie.

– Jeg utrolig stolt av gutta, men ikke særlig stolt av det som skjedde i dag. Det ble en fantatisk sesong. Vi er blitt bedre enn vi var i fjor og har vokst som lag, sa Brann-trener Eirik Horneland til TV 2.

Strømsgodset ødela så godt de kunne for Brann, og var frekke nok til å ta ledelsen etter 23 minutter. Lars-Christopher Vilsvik styrte inn Logi Tómasson skudd forbi Mathias Dyngeland i Brann-målet.

– En av de beste omgangene våre når det gjelder presspill, sa Godset-trener Jørgen Isnes til TV 2 i pausen.

Sju minutter før slutt ble Strømsgodset tildelt straffe etter at Dyngeland hadde lagt ned Marcus Mehnert inne i straffefeltet. Stengel scoret sikkert fra ellevemeteren.

Det var ingen medaljeseriemoni ute på banen, men spillerne og trenerne fikk overrakt sølvmedaljene inne i garderoben.

Det skulle bli verre for Brann. Etter 65 minutter fikk Herman Stengel stå på 16-meteren og plukke nedfallsfrukten etter en svak Brann-klarering. Han traff perfekt på volley, og ballen suste i nettet til 2-0-ledelse.