Menu
David Møller Wolfe er klar for U21-EM i sommer. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Brann-kometen til U21-EM: – Gjort en veldig fin sesong

Brann-backen David Møller Wolfe har tatt Eliteserien med storm og er klar for AZ Alkmaar. Nå blir han belønnet med plass i Norges U21-tropp i EM.

Av NTB | 31.05.2023 14:29:29

Sport: 21-åringen fikk sin debut på U21-laget da han spilte 25 minutter i privatlandskampen mot Portugal i mars. Han har ikke deltatt i kvalifiseringen, men landslagssjef Leif Gunnar Smerud har likt det han har sett:

– David er relativt fersk hos oss, men han har gjort en veldig fin sesong, så han kom med, sa han på en pressekonferanse onsdag.

Wolfe kom til Brann i 2019 fra Bergen Nord. Siden 2021 har han vært tilknyttet A-laget, og backen står med 65 kamper og to mål for de rødkledde. I 2021-sesongen ble det 20 kamper, men 15 av dem var innhopp. I år har han vært en viktig brikke for et Brann-lag som har imponert.

I juni slutter han seg til nederlandske AZ Alkmaar i det som av flere medier omtales som den største overgangen for en Brann-spiller. Wolfe har skrevet kontrakt fram til 2028.

Benfica-stjerneskuddet Andreas Schjelderup fikk på sin side ikke en plass i troppen.

– Andreas er en spennende spiller, men jeg har hatt veldig mange gode spillere å velge imellom. Det har vært beinhard kamp., sa Smerud.

U21-EM spilles i Romania og Georgia og starter 21. juni med finale 8. juli. Norge spiller alle sine gruppespillkamper i Romania. Sveits, Italia og Frankrike er motstanderne.

(©NTB)

Flere nyheter: