Niklas Castro scoret 1-0-målet for Brann torsdag kveld. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Brann imponerte i Nederland – spilte 1-1 mot AZ Alkmaar i conferenceliga-playoffen

Brann yppet seg mot det nederlandske storlaget AZ Alkmaar og spilte 1-1 i den første av to kamper i siste kvalifiseringshinder til conferenceligaen torsdag.

Av NTB | 24.08.2023 22:45:00

Sport: På det nederlandske gressteppet var det lenge de to lagenes sisteskanser som fikk skinne. Både Matt Ryan og Mathias Dyngeland vartet opp med flere strålende redninger i løpet av kampen.

Etter en snau time var det tidligere Premier League-keeper Ryan som først måtte gi tapt da Niklas Castro sendte bortelaget i føringen. Med tjue minutter igjen på klokka var det målvaktskollega Dyngeland sin tur til å plukke en ball ut av nettet etter et mål av Pantelis Hatzidiakos.

1-1 i Nederland gir et vidåpent utgangspunkt før returoppgjøret på Brann Stadion neste uke.

Der har Eirik Hornelands mannskap scoret mål på løpende bånd den siste tiden. Elleve nettkjenninger har det blitt på de siste fem kampene på eget gress.

Like før halvtimen ble Bård Finne stusset gjennom mot mål, men avslutningen endte i fanget til Ryan.

– Vi tar med oss en god prestasjon og bygger inn mot andre omgang. Vi er nødt til å by litt mer på oss selv, men utenom det jobber vi fantastisk, konkluderte Dyngeland til VG ved pause.

Også etter sidebyttet produserte begge lag sjanser, og både Ryan og Dyngeland måtte hente fram flere gode redninger. Til slutt måtte førstnevnte gi tapt da Castro fikk avslutte fra kloss hold like før timen var passert. Vertene kom imidlertid tilbake og utlignet med om lag tjue minutter igjen å spille.

Forrige sesong tok AZ seg hele veien til semifinale i conferenceligaen, der det ble stopp mot West Ham. London-klubben vant senere trofeet etter finaleseier mot italienske Fiorentina.

Gjestene fra Bergen åpnet friskt i Nederland, og hjemmelagets keeper Ryan måtte stoppe flere Brann-sjanser. Etter et snaut kvarter ble Dyngeland tvunget til å gjøre en feberredning på en stor AZ-sjanse i den andre enden.

Forrige uke serverte Eirik Hornelands gutter hjemmesupporterne på Brann Stadion en drømmeaften da de avanserte fra 3. kvalifiseringsrunde etter en snuoperasjon mot portugisiske Arouca. Som regjerende cupmester tok de rødkledde plass foran det nest siste hinderet til conferenceliga-gruppespillet.