Menu
Bilder fra stedet viste en enorm sky av ild og røyk som steg opp fra oljelageret i Sevastopol lørdag. Foto: AP / NTB

Brann i oljelager på Krim slukket

Etter timer med intensivt slukkingsarbeid er brannen i fire oljetanker i havnebyen Sevastopol på Krim slukket. Russland hevder Ukraina står bak.

Av NTB | 29.04.2023 13:04:07

Politikk: Bilder fra stedet viste en enorm sky av ild og røyk som steg opp i flere timer på formiddagen. Brannen skal ha startet natt til lørdag. Ifølge den russisk-innsatte borgermesteren i byen, Mikhail Razvozjajev, spredte brannen seg rundt tusen kvadratmeter.

– Foreløpige informasjon tyder på at brannen ble forårsaket av et ukrainsk droneangrep. Det er ikke meldt om skadde eller døde, skrev han på Telegram lørdag morgen.

Tidligere denne uken hevdet Razvozjajev at det russiske militæret ødela en ukrainsk drone som forsøkte å angripe havnen i Sevastopol. En annen drone skal ha truffet en boligblokk i byen, men ingen ble skadd.

En talsperson for det ukrainske forsvaret sier til Reuters at han ikke har noen informasjon som tilsier at Ukraina står bak. Brannen skjedde dagen etter et omfattende russisk rakettangrep mot ukrainske byer der minst 25 personer, blant dem fire barn, ble drept.

Sevastopol på Krim-halvøya er hovedkvarter for den russiske Svartehavsflåten og har vært utsatt for gjentatte luftangrep siden Russland fullskala invasjon av Ukraina i fjor. Halvøya ble annektert av Russland i 2014.

(©NTB)