Eirik Horneland så sitt Brann-lag score tidlig i begge omganger og slå byrival Lyngbø klart i cupen, men han var ikke fornøyd med 2. omgang. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Brann gjorde kort prosess – scoret etter 23 sekunder på vei mot 7-1 over Lyngbø

Brann scoret etter 23 sekunder i første omgang og etter 38 i den andre på vei mot 7-1-seier over byrival Lyngbø fra 4. divisjon i cupens første runde.

Av NTB | 11.04.2024 19:53:54

Sport: Dermed er 14 av de 16 eliteserielagene med videre. Sandefjord og Haugesund røk ut onsdag.

Ansporet av entusiastiske tilhengere blant 2050 tilskuere i Laksevåg gikk Lyngbø til kampen med forventninger om å lage trøbbel for storebror, men bare èn hjemmespiller var borti ballen før gjestene ledet. Fra avspark var det tre Brann-trekk før og seks etter den halvklareringen. Det var kvalitet over målet.

Svenn Crone slo en direktepasning inn fra høyre, Aune Heggebø lurte forsvaret med et fikst hælspark, og Emil Kornvig fikk til et følsomt mottak før han skjøt i mål mellom keeper og nærmeste stolpe.

Magnus Warming økte til 3-0 i det 37. minutt. Crone endret retning på Blombergs innlegg, og Warming satte ballen kontant i mål. Heggebø satte inn 4-0 før pause, framspilt av Kornvig.

Brann-trener Eirik Horneland gjorde fem bytter ved pause, og i den andre omgangen tok det «hele» 38 sekunder før det ble mål. Innbytter Moonga Simba spilte vegg med Sander Kartum og serverte Heggebø for åpent mål.

– Det er ikke akseptabelt. Nå har vi sluppet oss for langt ned, sa Horneland til TV 2 midtveis i omgangen.

Rett etter den uttalelsen satte Bård Finne inn 6-0.

Lyngbø skulle få sitt trøstemål. I det 80. minutt slo Simba en hodeløs tversoverpasning. Andreas Teigland brøt pasningen og lobbet elegant over Eirik Holmen Johansen.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er stort for en Brann-supporter å score mot Brann, sa Teigland til TV 2.

Niklas Castro sto for kampens siste scoring i det 89. minutt, uten at det helt blidgjorde Horneland.

– Jeg er veldig godt fornøyd med første omgang, men i den andre ble det bare tøys. Da så det litt bedriftsaktig ut, sa han til TV 2.

Ti av dem vant sine kamper med minst fem måls margin, og ni av dem uten å slippe inn mål. Sammenlagt vant de ti lagene 64-1. Lyngbø sto for de ene baklengsmålet.

Sarpsborg 08 (vendte 0-1 til 5-1 mot Sarpsborg FK det siste kvarteret), Odd (3-1), KFUM Oslo (2-0) og Kristiansund (2-1) slet seg videre, mens Sandefjord (0-1 for Fløy-Flekkerøy) og Haugesund (0-2 på straffer etter 1-1 mot Torvastad) røk ut.

Fredrikstads 10-0 over Drøbak-Frogn var største seier for et eliteserielag, mens Alta hadde rundens største seier med 11-0 over Kirkenes, som i 2. kvalifiseringsrunde hadde slått Hammerfest 16-1. Tobias Hestad scoret sju ganger for Alta.

– Det er disse øyeblikkene man ligger og drømmer om i senga, sa Håland til NRK.

19-årige Odin Gaupås-Birkeland i Lyngbø-målet gjorde flere gode redninger og holdt Brann unna nye mål inntil det 19. minutt, men da satte Crone inn 2-0 på keeperretur etter Ole Didrik Blombergs skudd.

Brann tok foten av gassen, og Lyngbø kom til en del sjanser.

Sandefjord og Haugesund ble ofre for årets første cupbomber, men 14 av de 16 eliteserieklubbene er med når fotballforbundet fredag offentliggjør oppsettet for 2. runde.

Bryne scoret også tosifret da Forus og Gausel ble slått 10-0, og med hattrick av den 16-årige debutanten Kristian Skurve Håland. Han er ikke i slekt med sin langt mer berømte navnebror Erling, som også spilte for Bryne og het Håland før han gjorde etternavnet mer internasjonalt.