LIVESENTER
Nora Eide Lie jubler for sin 2-0-scoring i mesterligakvalifiseringen mot Glasgow City. Brann er første norske kvinnelag som får spille Champions League-gruppespill. Foto: Tuva Åserud / NTB

Brann første norske kvinnelag til mesterligaens gruppespill – 2-0-seier over Glasgow City

Brann er som første norske klubb kvalifisert for gruppespill i kvinnenes mesterliga i fotball. Glasgow City ble slått 2-0 onsdag og 6-0 sammenlagt.

Av NTB | 18.10.2023 21:12:24

Sport: Marthine Østenstad og Nora Eide Lie scoret målene i hver sin omgang på Brann stadion. Det meste av jobben var gjort med 4-0-seier i Skottland forrige uke.

Brann hadde full kontroll i returkampen, men greide ikke å lage målfest som i bortekampen. Laget hadde noen gode sjanser før ledermålet kom etter dødball i det 34. minutt.

Marit Bratberg Lund tok frispark fra høyresiden nær hjørnesparket. Den farlige serven ble slått ut av keeper, men ikke lenger enn til Østenstad, som kunne plassere ballen i mål.

Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, men i det 86. minutt doblet innbytter Nora Eide Lie ledelsen med en suser fra distanse. Det ga 6833 tilskuere på Brann stadion grunn til å juble.

Fredag får Brann vite hvilke klubber som kommer til Bergen i høstens gruppespill.