Nora Eide Lie jubler for sin 2-0-scoring i mesterligakvalifiseringen mot Glasgow City. Brann er første norske kvinnelag som får spille Champions League-gruppespill. Foto: Tuva Åserud / NTB

Brann første norske kvinnelag i mesterligaens gruppespill – 2-0-seier over Glasgow City

Brann er som første norske klubb kvalifisert for gruppespill i kvinnenes mesterliga i fotball. Glasgow City ble slått 2-0 onsdag og 6-0 sammenlagt.

Av NTB | 18.10.2023 21:42:28

Sport: Marthine Østenstad og Nora Eide Lie scoret målene i hver sin omgang på Brann stadion. Det meste av jobben var gjort med 4-0-seier i Skottland forrige uke.

Brann hadde full kontroll i returkampen, men greide ikke å lage målfest som i bortekampen. Laget hadde noen gode sjanser før ledermålet kom etter dødball i det 34. minutt.

Marit Bratberg Lund tok frispark fra høyresiden nær hjørnesparket. Den farlige serven ble slått ut av keeper, men ikke lenger enn til Østenstad, som kunne plassere ballen i mål.

Signe Gaupset førte ballen i høyt tempo mot Glasgow-forsvaret, men ble taklet like innenfor 16-meterstreken. De skotske forsvarerne trodde de hadde ordnet opp da de klarerte ut til 30 meter, men der kom Lie, som førte ballen noen meter og sendte den rett i krysset.

– Jeg fikk ballen i beina og hadde plass, så da tenkte jeg at det bare var å dra til. Det var deilig for min egen del, som har hatt en litt kjedelig sesong med mye skader, sa Lie til VG.

Brann hadde lavest klubbkoeffisient av de 24 lagene i 2. kvalifiseringsrunde, men var blant de 12 som tok seg videre. Mange storheter greide det ikke. Franske Paris FC slo for eksempel ut forrige sesongs finalist Wolfsburg etter å ha felt semifinalisten Arsenal i forrige kvalifiseringsrunde.

Fredag får Brann vite hvilke klubber som kommer til Bergen i høstens gruppespill.

Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, men i det 86. minutt doblet innbytter Nora Eide Lie ledelsen med en suser fra distanse.

6833 tilskuere på Brann stadion hadde grunn til å feire laget sitt, som ikke levnet Glasgow City en sjanse. Motstanderen har 16 skotske seriemesterskap og har to ganger vært i kvartfinale i mesterligaen.