Menu
Politiet stilte med store styrker ved Randesund bydelshus på Søm i Kristiansand. Etter hvert utviklet situasjonen seg til kraftig bråk lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Bråk rundt eritreisk arrangement i Kristiansand – bydelshus evakuert

Det har oppstått bråk i forbindelse med et eritreisk arrangement i Kristiansand. Politiet har fått hjelp fra nasjonalt hold og andre distrikter.

Av NTB | 25.11.2023 19:19:51

Kriminalitet og rettsvesen: – Det har oppstått en konfrontasjon i forbindelse med arrangementet i regi av eritreisk forening i Randesund, tvitrer politiet i Agder.

Store styrker er på stedet, og de ber folk om å trekke unna området rundt Randesund bydelshus, som ved 19-tiden også evakueres for folk.

– Politiet var kjent med at dette kunne oppstå og har vært raskt til stede med betydelige ressurser for å håndtere situasjonen. Politiets primæroppgave er at arrangementet ikke forårsaker fare for liv, helse og sikkerhet for publikum og involverte, sier stabssjef Vidar Arnesen i Agder politidistrikt i en pressemelding.

– Politiet ber publikum om å trekke unna området rundt Randesund bydelshus. Politiet får bistand fra nasjonale bistandsressurser og politi fra nabodistrikter, og tar situasjonen på største alvor, sier Arnesen.

Ved 18.30-tiden forsøkte demonstrantene å velte sperringer, ifølge NRK. Politiet svarte da med å bruke tåregass, ifølge kanalen. En halv time senere meldte politiet at bydelshuset skal evakueres.

– Vi har nulltoleranse for vold i byen vår, og aksepterer ikke gatekamper og ordensforstyrrelser slik vi har sett fra andre byer, sier stabssjefen.

Han understreker at straffbare forhold vil bli fulgt opp av politiet og kan få konsekvenser for de involverte.

Politiet jobbet en stund med å få oversikt og kontroll over det de kaller en alvorlig hendelse som fortsatt er uavklart.

I forkant av lørdagens arrangementet har politiet fått tips om at det kunne bli bråk, slik det har vært ved lignende arrangementer andre steder i landet. Bakgrunnen er en pågående konflikt mellom regimekritiske norsk-eritreere og det de mener er regimevennlige foreninger.

Flere nyheter: