Menu
Tom Brady feirer etter å ha løpt inn et touchdown for Tampa Bay Buccaneers, som med seieren over Carolina Panthers sikret avdelingstittelen. Brady ble avdelingsvinner for 19. gang i sin NFL-karriere. Foto: Chris O'Meara, AP / NTB

Brady-show da Bucs ble avdelingsvinner: – I sluttspillet er det blanke ark

Tom Brady kastet tre touchdownpasninger til Mike Evans og løp selv inn et fjerde TD da Tampa Bay Buccaneers slo Carolina Panthers 30-24 og ble sluttspillklar.

Av NTB | 02.01.2023 10:55:00

Sport: Selv om Buccaneers har like mange tap som seirer (8-8), er laget vinner av sin avdeling allerede før siste runde i grunnserien. 45-årige Brady kunne juble for den 19. avdelingsseieren i 21 sesonger som quarterback i NFL.

– Jeg er stolt av gutta. Vi har hatt mye å slite med denne sesongen, og har kommet oss gjennom det, sa Brady.

Bare en gang i hans unike karriere har han gått glipp av sluttspillplass, og det var helt tilbake i 2002. Brady har sju superbowltitler og har ikke gitt opp håpet om en åttende.

– I sluttspillet er det blanke ark for alle, sa Bucs-trener Todd Bowles etter å ha sett laget vende 0-14 til seier.

Brady har funnet storformen i rett tid. Han kastet TD-pasninger til Evans fra 63, 57 og 30 yards. I slutten av kampen tok han selv ballen inn i målsonen fra kort hold, en såkalt «quarterback sneak», som utgjorde vinnerpoengene.

Totalt hadde han 432 pasningsyards, femte best i hele karrieren.

I tillegg til Brady kan en annen aldrende superstjerne med drakt nummer 12 være på vei til sluttspill. Aaron Rodgers førte Green Bay Packers til 41-17 over sluttspillklare Minnesota Vikings. Det var lagets fjerde strake seier, og med seier over Detroit Lions i siste runde vil sluttspillbilletten være i boks.

– Det var ikke mange i garderoben vår, og definitivt ikke mange utenfor, som trodde vi ville komme i en slik situasjon da vi sto med fire seirer og åtte tap, sa Rodgers.

Før siste runde er 11 av 14 sluttspillbilletter delt ut. Seattle Seahawks, Packers og Lions kjemper om den siste plassen i NFC, Jacksonville Jaguars, New England Patriots, Miami Dolphins, Pittsburgh Steelers og Tennessee Titans om de to siste i AFC. Jaguars og Titans møtes i direkte kamp om en av dem.

Flere avdelingstitler og hvilke to lag som går direkte til kvartfinale er fortsatt uavklart.

Også New York Giants kunne feire søndag. Laget er i sluttspill for første gang på seks år etter 38-10-seier over Indianapolis Colts.

Mens Buccaneers er avdelingsvinner med åtte seirer, er ikke Philadelphia Eagles med sine 13 seirer sikker på å vinne sin avdeling. Laget fikk sitt tredje tap med 10-20 for New Orleans Saints søndag og kan fortsatt miste førsteplassen til Dallas Cowboys.

(©NTB)

Flere nyheter: