Emilie Kalkenberg slo til med seier i IBU-cupen i Finland. Foto: Geir Olsen / NTB

Botn vant med superfart i løypa – norsk dobbeltseier i IBU-cupen

Johan Olav Smørdal Botn og Emilie Ågnes Kalkenberg vant hvert sitt sprintløp i IBU-cupen i skiskyting i finske Kontiolahti lørdag.

Av NTB | 02.12.2023 16:20:04

Sport: De avgjorde imidlertid på svært ulikt vis. Der Kalkenberg la grunnlaget med solid skyting og ti treff, gikk Botn seg opp til 1.-plass med kanonfart etter å ha bommet to ganger på den liggende skytingen.

Botn imponerte nylig også med et solid spesiallangrenn og 10.-plass på 10 kilometer fri teknikk i sesongåpningen på Beitostølen.

Nordfjordingen ble utfordret av tyskeren Philipp Horn lørdag, men sekundstriden bikket Botns vei med 1,2 sekunders margin. Mats Øverby ble nummer tre, mens Martin Uldal tok 4.-plassen og Martin Nevland 6.-plassen i et solid norsk renn.

I tillegg ble Vetle Paulsen nummer 13 og Filip Fjeld Andersen nummer 18.

I kvinnenes renn i de finske skoger ble det en klar seier til 26-åringen Kalkenberg fra Mo i Rana. Hun slo toeren, svenske Sara Andersson, med 23,3 sekunder.

Oceane Michelon fra Frankrike på 3.-plass ble slått med ytterligere 16 sekunder etter ett bomskudd. Kalkenberg hadde raskeste langrennstid av samtlige løpere, ni sekunder raskere enn nettopp Michelon.

Maren Kirkeeide måtte tåle ett bomskudd og kom seg akkurat inn blant topp ti. Det ble 11.-plass til Karoline Erdal og 12.-plass til Jenny Enodd. Malin Bergtun ble nummer 22 og Tuva Aas Stræte nummer 27.

Søndag gås det blandet stafett og parstafett i Kontiolahti.