Menu
Marseille-supporterne kritiserte beslutningen om å utestenge bortesupportere fra risikofylte kamper i fransk fotball. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Bortesupportere utestenges fra risikofylte kamper i Frankrike

Den franske fotballigaen har bestemt at bortesupportere heretter ikke får være til stede på kamper som regnes som risikofylte knyttet til vold.

Av NTB | 07.12.2023 16:59:55

Sport: Nylig ble en Nantes-supporter drept utenfor stadion i forkant av kampen mot Nice. I etterkant ba idrettsminister Amelie Oduea-Castera om at det måtte tas grep.

Nå har hun fått viljen sin. Franske fotballklubber har blitt enige om å utestenge bortesupportere fra det mest risikofylte kampene. Det betyr at Reims har måttet gi sine fans beskjed om ikke å reise til Nice i helgen.

«Reims har stoppet salget av billetter i borteseksjonen og tilbakebetaler personer som allerede har kjøpt billett», heter det i uttalelsen.

Lyon-fans måtte se onsdagens kamp mot Marseille på TV. Den kampen skulle opprinnelig spilles i oktober, men ble utsatt da daværende Lyon-manager Fabio Gross ble skadd etter at Marseille-supportere kastet steiner mot spillerbussen.

Beslutningen om å stoppe bortefans i risikofylte kamper har fått kritikk. Marseille-supporterne hadde onsdag et banner der det sto «forbudt å reise i frihetens land. I dag, mer enn noensinne. Frihet for ultras».

Ultras er en betegnelse på en gruppe hardbarkede supportere av et lag.

(©NTB)

Flere nyheter: