Menu
Hvis ikke de borgerlige valgvinnerne klarer å bli enige i sine byrådssonderinger innen 25. oktober, kan Raymond Johansens byråd komme til å måtte sitte på overtid. Foto: Heiko Junge / NTB

Borgerlig kaos i Oslo kan føre til at Raymond Johansen blir sittende inntil videre

Dersom de borgerlige partiene ikke klarer å stable et levedyktig flertall på beina, kan Raymond Johansen (Ap) bli sittende som byrådsleder på overtid.

Av NTB | 29.09.2023 03:52:26

Politikk: Onsdag 25. oktober er datoen da den borgerlige siden etter planen skal overta byrådet i Oslo.

Høyre, Venstre, Frp og KrF fikk til sammen 31 mandater, og det kreves 30 for å ha flertall i Oslo bystyre. Men enn så lenge har ikke sonderingene mellom partiene ført fram.

I ytterste konsekvens kan det bety at byrådsleder Raymond Johansen blir sittende inntil videre, selv om han tapte valget, skriver Dagsavisen.

– Når det er et politisk grunnlag mot sittende byråd, vil ordføreren be byrådslederkandidaten om å danne et byråd. Der er vi ikke ennå, sier Johansen, som understreker at han føler seg trygg på at Eirik Lae Solberg (H) og co. vil klare å stable et flertall på beina etter hvert.

En lignende situasjon har faktisk oppstått tidligere. På 90-tallet styrte Rune Gerhardsen (Ap) en periode etter å ha tapt et valg nettopp fordi de borgerlige partiene ikke ble enige.

(©NTB)

Flere nyheter: