Menu
Holger Rune skal representere det europeiske laget i Laver Cup. Søndag vant han ATP250-turneringen i München for andre år på rad. Han reddet fire matchballer før han tok hjem seieren. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Borg valgte tenniskometen Rune til Laver Cup

Laver Cup-kaptein Björn Borg har plukket ut Holger Rune til å representere Europa i september. Dansken får selskap av Stefanos Tsitsipas og Andrej Rublev.

Av NTB | 25.04.2023 20:14:04

Sport: Det opplyser Laver Cup på sine nettsider.

Verdenssjuer Rune har tatt tennisverdenen med storm det siste drøye året. I januar 2022 var han inne blant topp 100 for første gang. Og i november var han innenfor topp ti.

– Holger har hatt en veldig imponerende sesong og er en av de ledende spillerne blant den neste generasjonen, sier Borg.

Stefanos Tsitsipas (5 i verden) og Andrej Rublev (6) er også tatt ut på det europeiske laget.

Casper Ruud representerte Europa i fjor. De tre spillerne som er øverst på verdensrankingen etter Grand Slam-turneringen Wimbledon i juli, er garantert en invitasjon. De tre andre blir valgt ut av lagkapteinen.

Det gjenstår å se hvordan de gjør det framover om Borg blir nødt til å bruke sine valg på dem eller ikke.

Ruud er for øyeblikket ranket som nummer fire i verden, bak tre europeere: Novak Djokovic, Carlos Alcaraz og Daniil Medvedev.

Det blir utfordrende for Ruud framover å holde sin ranking. I fjor tapte han finalen i Grand Slam-turneringen Roland-Garros og har dermed 1200 poeng å forsvare, nesten en firedel av poengene han har nå.

Dersom en topp-tre-spiller takker nei til å spille, «gis tilbudet til en annen høyt rangert spiller», opplyser Laver Cup på sine sider.

For verdenslaget er disse tatt ut så langt: Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Frances Tiafoe og Nick Kyrgios.

Lagturneringen er kalt opp etter ikonet Rod Laver (84). To ganger vant australieren alle de fire Grand Slam-titlene i ett og samme kalenderår (1962 og 1969).

(©NTB)

Flere nyheter: