Menu
Kjetil Borch vil inn i utøverkomiteen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Borch stiller til valg i utøverkomiteen etter Jacobsen-kritikk

Roeren Kjetil Borch har rettet skarp kritikk mot den norske utøverkomiteens leder, Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Nå vil han selv ha plass i komiteen.

Av NTB | 12.05.2023 14:34:39

Politikk: Borch bekrefter overfor NRK at han stiller seg til disposisjon når det skal velges nye medlemmer av utøverkomiteen.

– Det hadde vært litt dobbeltmoralsk hvis jeg bare skulle vært en sofadommer og ikke da meldt meg til valget i år når jeg har kommet med så hard kritikk som jeg har gjort, sier rostjernen til kanalen.

Det var i forrige måned at Borch uttrykte mistillit til komiteen og leder Jacobsen. Kritikken fremkom i et brev sendt til Norges idrettsforbund.

Borch er sterkt kritisk til at komiteen han nå ønsker plass i, ikke har flagget et standpunkt offentlig til om russiske og belarusiske idrettsutøvere bør inkluderes i idretten igjen.

Det spørsmålet har den siste tiden splittet idrettsfamilien internasjonalt. Den internasjonale olympiske komité (IOC) er blant dem som vil ta inn russere og belarusere i varmen igjen tross krigen i Ukraina, mens andre aktører mener en fortsatt utestengelse er veien å gå.

Borch mener den norske utøverkomiteen burde ha tatt en beslutning i saken, framfor å skyve denne problemstillingen over på den nye ledelsen etter det kommende valget.

Jacobsen har varslet at hun gir seg som leder, men den tidligere langrennsstjernen ønsker å fortsette som ordinært medlem.

(©NTB)

Flere nyheter: