Menu
- Hvis vi ønsker at folk skal få barn, må vi prioritere ordninger som gjør det enklere, og kontantstøttene er en slik ordning, sa KrF-leder Olaug Bollestad i åpningstalen på KrFs landsmøte på Scandic Hamar. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB

Bollestad til angrep mot regjeringen for kutt i kontantstøtten

I talen til landsmøtet i Kristelig Folkeparti gikk partileder Olaug Bollestad rett i angrep på regjeringens forslag om å kutte i kontantstøtten.

Av NTB | 21.04.2023 11:54:24

Politikk: Foran 160 KrF-delegater fra hele landet, presse og gjester åpnet Bollestad partiets landsmøte på Hamar fredag formiddag.

Partiet sliter med å gjøre seg synlig i det politiske landskapet, men samme morgen som landsmøtet starter, kom nyheten om at regjeringen vil fjerne kontantstøtten for barn mellom 20 og 23 måneder. Heretter vil småbarnsforeldre kun ha rett til kontantstøtte i sju måneder, mot elleve i dag.

Regjeringens planer er en klar utfordring til KrF som har valgfrihet og familiepolitikk blant sine sentrale verdier.

– Jeg skjønner ikke hva de er redde for. Foreldre snakker om tidsklemmen som ligger som en klam hånd over småbarnslivet, og dette er svaret fra regjeringen. Hvis vi ønsker at folk skal få barn, må vi prioritere ordninger som gjør det enklere, og kontantstøttene er en slik ordning, sa Bollestad til landsmøtet.

KrF starter landsmøtet med en blytung stortingsmåling fra Norstat og Vårt Land/Dagbladet som bakteppe, som viser at stadig færre velgere vil stemme på partiet. Med bare 2,8 prosents oppslutning ville KrF, som før forrige valg hadde hele sju representanter på Stortinget, bare sitte igjen med to.

(©NTB)

Flere nyheter: