Menu
Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge under fremleggelsen av boligprisstatistikken for mars torsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Boligprisene steg med 1,2 prosent i mars

Boligprisene steg med 1,2 prosent i mars. Med det har boligprisene steget med 12,5 prosent de siste tolv månedene.

Av NTB | 08.04.2021 11:20:07

Økonomi og næringsliv: Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,1 prosent i mars, viser nye tall som Eiendom Norge la fram torsdag.

– Den sterke prisutviklingen vi har sett i boligmarkedet det siste halvannet året fortsatte i mars. Det var en sterk oppgang over hele landet med unntak av i Oslo, hvor boligprisene falt med 1,2 prosent, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Oppgangen var sterkest i Drammen med en sesongkorrigert prisøkning på 3,5 prosent. Oslo hadde den svakeste sesongkorrigerte prisutviklingen i mars med en nedgang på 0,8 prosent.

Samtidig har Oslo hatt den sterkeste utviklingen det siste året med en oppgang på 15,6 prosent.

Omsetningstiden for salg av bolig falt fra 52 dager i gjennomsnitt i februar til 43 i mars. I Oslo tok det bare 14 dager i gjennomsnitt å få solgt boligen.

Veksten i boligprisene ligger nå på tilnærmet samme nivå nasjonalt som i rekordåret 2016.

– Mange områder i Norge har nå en årsvekst i boligprisene på over 10 prosent, og flere opp mot 15 prosent. Vi har ikke sett en så sterk utvikling i boligmarkedet i Norge siden 2016, sier Lauridsen.

(©NTB)

Flere nyheter: