Menu
En boligblokk i byen Dnipro i Ukraina ble truffet av en russisk rakett og raste sammen lørdag. Rundt ti personer er såret, ifølge regionens guvernør, og presidentkontoret i Kyiv sier flere personer er fanget i ruinene. Foto: Ukrainas presidentkontor via AP / NTB

Boligblokk i ruiner etter russisk angrep mot Dnipro – minst ti såret

Folk er begravet i en sammenrast bygning etter et russisk angrep mot Dnipro, opplyser presidentkontoret i Kyiv. Det meldes om angrep også i flere andre byer.

Av NTB | 14.01.2023 18:29:21

Politikk: Russland rettet en ny angrepsbølge med krysserraketter mot Ukraina lørdag, og det er også meldt om eksplosjoner i andre deler av landet, blant annet Kyiv, der luftvernet ble satt i virksomhet.

Lokale myndigheter melder også at infrastruktur er truffet i Kharkiv og Lviv.

Dnipro er den fjerde største byen i Ukraina og ligger sørøst for Kyiv, ved elven med samme navn. En boligblokk er truffet og har rast sammen, ifølge president Volodymyr Zelenskyjs kontor.

Guvernør Valentyn Reznitsjenko i Dnipropetrovsk-regionen sier ifølge det ukrainske nyhetsbyrået Ukrinform at rundt ti personer er såret i angrepet på bygningen, blant dem to barn.

Ifølge den ukrainske avisen Kyiv Independent er det meldt om eksplosjoner i minst ti ukrainske regioner, og alarmen har gått over hele landet. I fylkene Mykolaiv, Odesa og Lviv melder lokale myndigheter at russiske raketter er blitt skutt ned.

Russiske styrker rettet tidligere på dagen et rakettangrep mot Kyiv. Et bolighus utenfor sentrum ble truffet, det samme ble «infrastruktur» i området. Hva det konkret er snakk om, er ikke kjent.