Menu
Vilde Bøe Risa sammen med Caroline Graham Hansen under kvinnelandslagets trening i Lillestrøm tirsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Bøe Risa om Spania-bråket: – Det har vært mye for dem

Det råder fullt kaos i spansk landslagsfotball om dagen. Vilde Bøe Risa har base i Spania og følger den oppsiktsvekkende utviklingen på nært hold.

Av NTB | 19.09.2023 16:52:58

Sport: – Det er utrolig dumt at jentene må stå i det og streike. De har nettopp tatt et VM-gull, og så må de ta et såpass stort oppgjør med forbundet. Der har vært mye for dem, og jeg håper de blir lyttet til, sier Atlético Madrid-spilleren til NTB etter Norges landslagstrening i Lillestrøm.

39 spanske spillere har valgt å si nei til landslaget tross at Spania ble verdensmester tidligere i år, men 20 av dem ble likevel tatt ut til nasjonsligakamper mot Sverige og Sveits.

Tirsdag publiserte spanske medier bilder av at noen av boikottspillerne møtte opp til samling i Madrid. En av disse, Eva Navarro, er lagvenninne med Bøe Risa, som nylig ble Atlético Madrid-spiller etter et par sesonger i Manchester United.

– Det er en grunn til at de streiker, sier den norske midtbanespilleren, som er godt installert i Madrid med både leilighet og bil.

– Det har vært hektisk, men det er veldig hyggelige folk der. Nå må jeg bare lære meg spansk, sier hun.

– De har nettopp vunnet VM, og det er det jeg har lyst til å snakke om. Det er det de fortjener at folk skal snakke om, og så er det alt mulig annet, sier hun til NTB.

– Jeg håper de vinner sin sak. Det er tydelig at de ikke har det bra når de er på samling, og det er en grunn til at de står opp for sine meninger og derfor de står så hardt på det. Jeg håper at det løser seg snart og at de får det som de ønsker. Så kan vi prate om at Spania faktisk vant VM og at det er et veldig godt lag.

39 spillere undertegnet nylig en erklæring der de sier nei til å spille for landslaget inntil forbundet har imøtekommet visse krav, blant annet at alle involverte i Rubiales-saken skal fjernes fra fotballforbundet.

Regelverket i Spanis fotballforbund åpner for å straffe spillere som «uten grunn» uteblir fra landslagsaktiviteter.

Landslagskaptein Maren Mjelde reagerer også på situasjonen de spanske spillerne er i.

Det er kaos i spansk landslagsfotball på kvinnesiden, blant annet som følge av striden rundt den avgåtte fotballpresidenten Luis Rubiales. Gulltreneren Jorge Vilda ble også sparket i starten av september.

(©NTB)

Flere nyheter: