Vilde Bøe Risa fikk drømmetreff i FA-cupen mot Durham. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Bøe Risa med frisparkperle for United – Blakstad-dobbel i City-målfest

Vilde Bøe Risa sendte Manchester United i ledelsen med et kremmerhus av et frispark da laget knuste Durham 5-0 i FA-cupen.

Av NTB | 26.02.2023 17:55:44

Sport: United gikk 42 minutter målløse mot laget fra nivå to, før Bøe Risa klemte ballen i krysset fra om lag 25 meter.

I 2. omgang satte vertene inn et ekstra gir og vant kampen 5-0 etter mål av Leah Galton, Hannah Blundell, Alessia Russo og Nikita Parris. Maria Thorisdottir satt hele kampen på benken for vertene.

Målfest ble det også i Bristol da City tok imot Manchester City. Julie Blakstad startet kampen på benken, men kom inn etter pause og satte inn to mål i Citys 8-1-seier.

Elisabeth Terland er tilbake etter skade og sendte Brighton i ledelsen i 5-0-seieren over Coventry. Guro Bergsvand spilte hele kampen i vertenes midtforsvar.

Storkampen mellom Chelsea og Arsenal endte 2-0 uten at noen av de norske spillerne gjorde seg tellende. Guro Reiten og Frida Maanum startet kampen for sine respektive lag, mens Maren Mjelde ble sittende på Chelsea-benken.

Den norske duellen mellom Celin Bizet Ildhusøys Tottenham og Amalie Eikelands Reading måtte avgjøres på straffer etter 0-0. Kerys Harrop bommet for Tottenham, og Reading vant 5-4. Begge de norske satte sine straffer.