Lech Poznan-spiller Filip Szymczak i duell med Djurgården-spillerne Elias Andersson (til v.) og Rasmus Schüller i torsdagens returkamp i conferenceligaen. Foto: Jonas Ekströmer, TT via AP / NTB

Bodø/Glimts overmenn knuste Djurgården

Lech Poznan, som slo Bodø/Glimt 1-0 sammenlagt i forrige runde i conferenceligaen, feide svenske Djurgården ut av turneringen med 3-0 borte og 5-0 sammenlagt.

Av NTB | 16.03.2023 21:14:06

Sport: Djurgården vant Moldes gruppe med en uavgjort og resten seirer i fjor høst, og gikk dermed direkte til åttedelsfinale, men der ble det bråstopp.

Gustav Wikheim og hans lagkamerater i stockholmsklubben håpet å slå tilbake etter 0-2-tapet i Polen. Et stolpetreff fra Mikael Ishak ga hjemmefansen tro, men det ble mer enn vanskelig etter at Marcus Danielsson fikk rødt kort for å felle Afonso Sousa på vei inn i straffefeltet rett før pause.

Foranledningen var en stygg feilpasning fra Magnus Eriksson. Dommeren ga først gult kort til Danielsson, men etter VAR-titting fant han at Lech ble frarøvet en klar målsjanse, og Danielsson måtte ut.

Lech hadde flere store sjanser for Filip Marchwinski scoret ledermålet i det 77. minutt. På tampen økte Nika Kvekveskiri og Michal Skóras hver sin gang.

Kristoffer Velde kunne dermed feire avansement med klubbkameratene. Han var ubenyttet reserve for Lech.