Menu
Bodø/Glimt tok seg videre til semifinale i cupen etter 5-3 mot Viking. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Bodø/Glimt vendte til seier i cupthriller – semifinaleklare etter 5-3 mot Viking

Viking ledet både 2-0 og 3-1 på Aspmyra, men to mål fra både Runar Espejord og Nino Zugelj sørget likevel for Glimt-seier i oppgjøret.

Av NTB | 18.03.2023 18:14:19

Sport: – Heldigvis har vi en lojalitet og et samhold i dag. At vi klarer det er vanvittig deilig, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til NRK etter kampen.

Glimt måtte hente fram noe helt spesielt for å ta seg forbi Viking i NM-kvartfinalen lørdag. Zlatko Tripic og Gianni Stensness ordnet tomålsledelse for gjestene før pause. Espejord reduserte like etter hvilen, men da Lars-Jørgen Salvesen satte inn 3-1 virket veien tilbake lang for de gulkledde.

Likevel viste Zugelj og Espejord hva som bor i Glimt-laget da de vendte til 4-3 I løpet av drøye ti minutter. I en NM-kvartfinale med tilsynelatende kort vei til mål lå utligningen til Viking lenge i lufta, men isteden punkterte Amahl Pellegrino kampen da han satte inn 5-3 i det 90. minutt.

– For en moral og karakter vi viser utpå der i dag, det er bare «djevelsk» artig, sa tomålsscorer Espejord til NRK etter kampen.

I neste runde venter enten Tromsø eller Lillestrøm. Hvem det blir avgjøres søndag. Tidligere lørdag tok Stabæk seg videre til semifinale da de slo ut regjerende mester Molde.

Mot spillets gang sendte Tripic bortelaget i føringen etter en drøy halvtime. Den hurtige 30-åringen ble spilt gjennom i bakrom og satte ballen enkelt forbi Julian Faye Lund i Glimt-målet.

De gulkledde så ut til å gå til pause ett mål bak, men vondt ble til verre for hjemmelaget da Gianni Stensness doblet for gjestene bare sekunder før hvilen.

Viking hadde dermed én fot i semifinalen, men i løpet av ti minutter raknet det helt for gjestene. Zugelj scoret både én og to og ordnet lik stilling i kampen. Ti minutter før full tid sendte Espejord Glimt i føringen, før Pellegrino fastsatte sluttresultatet like før slutt.

To kvartfinaler gjenstår søndag, før semifinalene 26. april. Selve cupfinalen på Ullevaal stadion spilles 20. mai. Molde er regjerende mester.

– Det er skuffende å være Viking-trener i dag. Det er et ok forsøk, men så gjør vi noen bytter og så får de tre mål på ti minutter. Det er bittert, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim etter oppgjøret.

Runar Espejord reduserte for Glimt seks minutter etter pause, men Lars-Jørgen Salvesen gjenopprettet tomålsledelsen da han også fant veien til nettmaskene sju minutter etter.

(©NTB)