Menu
Glimt tok ledelsen hjemme mot Aalesund. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Bodø/Glimt tok sitt tredje seriegull – slo Aalesund 1-0 på hjemmebane

Bodø/Glimt kunne starte gullfesten hjemme på Aspmyra etter å ha kjørt over Aalesund og vunnet 1-0 i Eliteserien søndag kveld.

Av NTB | 12.11.2023 19:00:23

Sport: Før kampen hadde nordlendingene en luke på seks poeng ned til Brann på 2.-plass. De trengte dermed bare uavgjort hjemme mot Aalesund.

Nikolai Hoplands selvmål fjernet all tvil. Det er tredje gang i historien at Glimt vinner Eliteserien.

Det så nesten ut som klubben startet gullfesten allerede før avspark. De varmet opp til oppgjøret med fyrverkeri og pyroshow i gullfarger.

Glimt lot 18 år gamle Magnus Brøndbo få seriedebuten i mål.

Bodø/Glimt ble historiske da de som første nordnorske klubb vant Eliteserien i 2020, og fulgte så opp med et nytt gull sesongen etter. I fjor endte de med sølvet, 18 poeng seriemester Molde.

Gultrøyene hadde en fantastisk sesongstart og så tidlig ut til å være den store gullfavoritten, men etter en svak rekke i sommer kom både Viking og Tromsø seg med i gullkampen.

Viking raknet fullstendig mot slutten og sto med fire tap og en uavgjort på deres fem siste kamper før søndagens hjemmeseier over Sarpsborg, mens Tromsø også måtte avgi for mange poeng for å virkelig true erkerivalen.

Til slutt var det bare Brann som kunne utfordre Glimt, men da bergenserne bare fikk med seg ett poeng hjem fra Sandefjord 29. oktober ble gullkampen i teorien avgjort.

Forrige serierunde ble det også klart at Aalesund ikke lenger hadde noen teoretiske muligheter til å holde seg i Eliteserien.

(©NTB)