Sepsi gjorde to straffemål hjemme mot Bodø/Glimt torsdag. Foto: Nikola Krstic / NTB

Bodø/Glimt slapp inn to straffemål i Romania – spilte 2-2 i conferenceliga-playoffen

To baklengsmål fra straffemerket fratok Bodø/Glimt seieren borte mot rumenske Sepsi Sfantu Gheorghe i siste kvalifiseringsrunde til conferenceligaen.

Av NTB | 24.08.2023 21:06:01

Sport: I andre enden av banen scoret formspiller Faris Pemi Moumbagna og Patrick Berg hvert sitt mål. Førstnevnte lot seg ikke be to ganger da han ble spilt alene med hjemmelagets sisteskanse, mens Berg stilte inn siktet fra distanse og hamret ballen i mål med tjue minutter igjen å spille.

To straffescoringer fra vertene, den ene tidlig i andre omgang og den andre få minutter før slutt, gjorde imidlertid at Glimt mislyktes i å vinne i Romania.

– Nå har Bodø/Glimt gitt bort to straffespark i en kamp de har hatt god kontroll, kommenterte VG-ekspert Kjetil Rekdal etter 2-2-målet.

Uavgjort gir likevel Glimt et solid utgangspunkt før returoppgjøret på Aspmyra om én uke. I de to foregående kvalikkampene på Aspmyra har de gulkledde scoret seks ganger og sluppet inn null mål.

På det tredje virkelige forsøket fikk Glimt imidlertid hull på byllen. I enden av et mønsterangrep var Faris Pemi Moumbagna sikker og sendte bortelaget i føringen. Etter en drøy halvtime ble hjemmelaget tildelt straffespark, men en offside fratok de rød- og hvitkledde en mulighet fra ellevemeteren.

Nærmest rett fra garderobepraten klønet Glimt det til i bakre rekker, og en iskald straffescoring sørget for balanse i regnskapet.

– Glimt kunne ikke fått en verre start på denne andreomgangen, kommenterte VGs Vegard Aulstad etter 1-1-målet.

Med drøye tjue minutter igjen på klokka skjøt Patrick Berg bortelaget tilbake i ledelsen, men hjemmelaget kjempet seg nok en gang tilbake fra ellevemeteren med få minutter igjen å spille.

Hjemme i Eliteserien kjemper Glimt en innbitt tittelkamp med Viking og Tromsø når en drøy tredel av sesongen gjenstår. Sist runde sikret de gulkledde tre etterlengtede poeng etter to strake tap mot nettopp de to gullutfordrerne.

I cupen skal Glimt til Oslo og møte Vålerenga i semifinalen i slutten av neste måned.

Kjetil Knutsens mannskap bød vertene på vanskeligheter tidlig i kampen, og før ti minutter var passert måtte hjemmelagets sisteskanse ut i full strekk for å hindre baklengs. Minutter senere fyrte Tobias Gulliksen av fra innsiden av sekstenmeteren, men ballen gikk utenfor.

Glimt innledet høstens conferenceliga-reise i 2. kvalifiseringsrunde. Der ble det en overbevisende 7-2-seier sammenlagt mot tsjekkiske Bohemians. Andre hinder på veien mot playoff ble forsert med 6-0 sammenlagt mot det armenske laget Pyunik.