Menu
Andreas Luthe løftes i været av lagkameratene etter å ha hjulpet Bochum å beholde plassen i 1. Bundesliga. Rett etter kampen fortalte veterankeeperen at han legger opp. Foto: Marius Becker, DPA via AP / NTB

Bochum-keeperen la opp etter å ha blitt helt i kvalifiseringsdrama

Bochum-keeper Andreas Luthe la opp på direkten etter å ha hjulpet laget å berge plassen i 1. Bundesliga i et straffedrama mot Fortuna Düsseldorf.

Av NTB | 28.05.2024 16:53:14

Sport: Oppgaven virket umulig for Bochum etter 0-3-tap hjemme i første kvalifiseringskamp, men Luthe holdt buret rent i 120 minutter da Bochum svarte med 3-0-seier i returkampen på bortebane mandag kveld.

Etter at Fortuna Düsseldorf misset noen kjempesjanser i slutten av ekstraomgangene, falt avgjørelsen i straffesparkkonkurranse. Luthe reddet skuddet fra André Hoffmann og presset Takashi Uchino til å skyte over. Dermed vant Bochum 6-5.

– Dette var min siste kamp som profesjonell fotballspiller. Jeg fornyer ikke kontrakten, sa Luthe til Sat 1 etter kampen.

34-åringen kom tilbake til moderklubben som reservekeeper i januar. Han fikk vokte målet i mandagens returkamp etter at førstevalget Manuel Riemann ble satt ut av troppen på grunn av uoverensstemmelser med den sportslige ledelsen.

– Jeg har vært proff i 16 år og hatt en flott karriere. Det finnes ikke bedre øyeblikk til å si takk og farvel. Jeg gleder meg til neste kapittel, sa Luthe.

Han ble utviklet i Bochums akademi og debuterte for A-laget i 2009. Han forsvant til Augsburg i 2016 og spilte også for Union Berlin og Kaiserslautern før han vendte hjem.

(©NTB)