Menu
Oscar Bobb (til h.) var dagens mann mot Færøyene, men det ble overskygget av klubbkamerat Erling Braut Haalands skadesmell mot slutten. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Bobb herjet på Ullevaal – ble overskygget av Haaland-smell

Ullevaal-publikummet så Erling Braut Haaland som norsk lagkaptein etter pause, men det var en annen Manchester City-spiller som senket Færøyene i 2-0-kampen.

Av NTB | 16.11.2023 22:20:09

Sport: – En kjempekul og fantastisk opplevelse med kompiser og familie på tribunen, sa Oscar Bobb etter å ha storpilt og levert mål og assist.

Etter kampslutt var likevel Haaland den store snakkisen. I sluttminuttene lå han en stund nede på gresset med tydelige smerter etter å ha kastet seg fram for å nå et innlegg.

Reprisebildene viste at han virket å få foten under seg. Haaland kom innpå igjen etter noen minutter og fullførte kampen.

– Jeg har ikke snakket med ham selv, men Ola (Sand, landslagslegen) sa at det er en liten skade han har hatt før, sa Ståle Solbakken på pressekonferansen.

En snau time etter kampslutt gikk Haaland med raske og faste skritt gjennom intervjusonen, helt uten antydning til å halte, men som vanlig uten å si et ord til journalistene.

– Vi var veldig gode de første 35 minuttene, og Oscar var kanskje den aller beste, sa Solbakken.

Bobb spilte kant før pause og indreløper etter, og han viste fram både pasningsstyrken, dribleferdighetene og skuddfoten. Han ble byttet ut til stor applaus midtveis i den andre omgangen.

Færøyene forsvarte seg dypt i en 5-4-1-formasjon, men Norge brukte ikke lang tid på å komme til sjanser. Etter snaut to minutter fyrte Aron Dønnum av et farlig skudd i returrommet, men keeper Bardur à Reynatrød kastet seg og slo til hjørnespark. Bobb utførte en fiks innøvd cornervariant med Fredrik Aursnes før han stormet inn fra kanten, vendte bort en motspiller og hamret ballen inn i målgården, der Jørgen Strand Larsen med ryggen mot mål scoret med fotsålen.

Etterpå røpet Solbakken at cornervarianten ble øvd inn etter at han så Newcastle bruke den i en mesterligakamp.

Celta-spissen kunne hatt hattrick før det var spilt 20 minutter. Først nikket han fra kort hold på debutanten David Møller Wolfes innlegg fra dødlinja, så vendte han bort en forsvarer og skjøt fra 16-meterstreken, men Reynatrød reddet begge ganger. Han var lagets klare ener og berget Færøyene fra et mye styggere tap.

– Det var en syk scoring. Han lurte alle, sa Jørgen Strand Larsen.

Kampen artet seg ikke bare som spill på motstanders halvdel, men på siste tredel. Det var særlig på høyresiden Norge skapte trøbbel for gjestene. Marcus Holmgren Pedersen herjet med Færøyenes venstreback og kaptein Viljomur Davidsen, passerte ham gang på gang og slo farlige innlegg. Bobb skar for det meste inn på banen og lagde trøbbel for Færøyene der.

Kristian Thorstvedt hadde de to største sjansene til å score det siste kvarteret av første omgang, men det største jubelbrølet på Ullevaal kom da Haaland begynte å varme opp det siste kvarteret før hans varslede innhopp ved pause.

Første store sjanse i den omgangen sto to av de andre innbytterne for, da Patrick Berg etter 60 minutter la et hjørnespark på hodet til Mohamed Elyounoussi, men nikken gikk utenfor.

Haaland nådde et gjennomspill fra Moi før keeper, men var på dødlinja før han nådde igjen ballen og fikk ikke avsluttet. Litt senere startet han ett av sine patenterte kontringsløp etter at Færøyene for en gangs skyld hadde hatt ball på norsk halvdel, men pasningen fra Bobb nådde ikke fram.

– Det ble mye rykk og napp etter pause. Kanskje ble det litt mange bytter. De som startet, var de som fikk trene sammen på de få øktene vi hadde, sa Solbakken.

Norge møtte Færøyene for femte gang og tok den femte seieren. Samlet målscore mot øynasjonen er 17-0. Mathias Dyngeland, som sammen med David Møller Wolfe fikk sin landslagsdebut, hadde ingen problemer med å forsvare nullen.

Etter Antonio Nusa tidligere i høst var det Bobbs tur til å få sitt gjennombrudd på landslaget og spille seg inn i Ullevaal-publikums hjerter. Han hadde et godt innhopp i debutkampen på Kypros forrige måned, men torsdag var han hovedmann da Norge avgjorde kampen tidlig.

I stedet doblet Bobb ledelsen etter halvspilt omgang. Marcus Holmgren Pedersen gjenvant ballen høyt på banen og satte opp Bobb, som førte ballen innover på banen og sendte et smart venstrebeinsskudd mellom to motspillere i mål via nærmeste stolpe. Dermed kunne han juble for sitt første landslagsmål.

Haaland kom inn som ett av fire bytter halvveis og overtok kapteinsbindet fra Sander Berge, som var en av de fire som fikk avløsning. Norge fortsatte å dominere kampen, men det ble lenger mellom sjansene i den andre omgangen, og Haaland fikk få muligheter.

(©NTB)

Flere nyheter: