Menu
Partiene i Senatet nærmer seg angivelig en avtale som vil forlenge finansieringen av statsapparatet og dermed unngå en nedstengning, men det er uklart om avtalen vil gå gjennom Representantenes hus. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Bloomberg: Senatet nærmer seg avtale for å forhindre nedstengning

Republikanere og demokrater i Senatet nærmer seg en avtale om fortsatt finansiering av det amerikanske statsapparatet for å forhindre en nedstengning ved månedsskiftet, melder Bloomberg.

Av NTB | 26.09.2023 05:32:27

Økonomi og næringsliv: Bloomberg siterer en person med kjennskap til forhandlingene på opplysningene. Ifølge kilden vil avtalen forlenge finansieringen imellom fire og seks uker.

Flere republikanere i Representantenes hus har imidlertid sagt at de nekter å stemme for midlertidig finansiering. Dermed kan en rekke av aktivitetene til amerikanske myndigheter, fra finansielt tilsyn til sivilsaker i rettssystemet, stadig måtte settes på pause fra 1. oktober.

Om Senatet vedtar midlertidig finansiering, kan speaker Kevin McCarthy legge fram forslaget i Representantenes hus, men flere av hans partifeller på den harde høyrefløyen i Det republikanske partiet truer med å forsøke å felle ham i så tilfelle.

(©NTB)

Flere nyheter: