Menu
USAs utenriksminister Antony Blinken møtte i forrige måned Kinas toppdiplomat Wang Yi i Beijing. Nå skal de møtes på nytt. Foto: Leah Millis / AP / NTB

Blinken møter Kinas toppdiplomat i Indonesia

USAs utenriksminister Antony Blinken møter Kinas toppdiplomat Wang Yi i Jakarta i dag, opplyser amerikanske myndigheter.

Av NTB | 13.07.2023 04:33:00

Politikk: Møtet finner sted på sidelinjen av Samarbeidsorganisasjonen for Det sørøstlige Asia (Asean), som er torsdag samlet til utenriksministermøte i den indonesiske hovedstaden i forkant av et toppmøte fredag. Både Asean-medlemmer og partnerland deltar.

Kinas utenriksminister Qin Gang har meldt fravær på grunn av helse. Wang skal dermed representere Beijing i stedet.

Blinken møtte i forrige måned både Qin og Wang, et møte som markerte det første besøket til Kina av en amerikansk utenriksminister på fem år. Hensikten med møtet var å skape et mer stabilt forhold mellom Kina og USA.

Tidligere denne måneden besøkte USAs finansminister Janet Yellen Beijng, og neste uke skal USAs klimautsending John Kerry til Kina.

Wang, som har tittel som utenrikspolitisk leder i kommunistpartiet i Kina, har høyere rang enn Qin, som i rollen som utenriksminister er regjeringens utenrikspolitiske leder.

(©NTB)

Flere nyheter: