Menu
USAs utenriksminister Antony Blinken er i Midtøsten for å jobbe for en mulig våpenhvile mellom Israel og Hamas. Foto: Amr Nabil / AP / NTB

Blinken i Midtøsten for å fremme våpenhvileplan

USAs utenriksminister har på ny reist til Midtøsten i håp om å få i stand en våpenhvileavtale i krigen mellom Israel og Hamas.

Av NTB | 10.06.2024 13:23:06

Krig og konflikter: Antony Blinken ankom Midtøsten mandag. Samtidig som Israel fortsetter sine angrep mot Gazastripen for fullt, håper Blinken å jobbe seg fram til en våpenhvile.

USAs utsendte startet besøket med et stopp i Egypt hvor han møtte president Abdel Fattah al-Sisi. Senere mandag landet han i Israel, hvor han blant annet skal møte statsminister Benjamin Netanyahu.

Ifølge Blinken er Hamas den eneste parten som ikke har akseptert forslaget til våpenhvile som president Joe Biden har lagt fram.

– Mitt budskap til regjeringer og menneskene i regionen er at hvis dere ønsker våpenhvile, må dere presse Hamas til å si ja, sa Blinken til journalister etter møtet med Sisi.

– Hvis du vil ha en slutt på lidelsene til palestinere i Gaza, hvis du vil at gislene skal komme hjem, press Hamas til å si ja, sa Blinken.

Blinken hadde også planlagt et møte med opposisjonsleder Benny Gantz, som trakk seg fra det israelske krigskabinettet søndag.

Det er også ventet at hans reise vil inkludere besøk i Jordan og Qatar.

Den høytstående Hamas-tjenestemannen Sami Abu Zuhri har lite til overs for Bidens kommentarer.

– Blinkens tale i Egypt er partiske for Israel og gir et amerikansk dekke for det holocaust som har skjedd under okkupasjonen i Gaza, sier han i en uttalelse.

(©NTB)

Flere nyheter: