Menu
Julie Blakstad (til h.) feirer med Frida Maanum under landskampen mot Sverige forrige uke. Hun er fornøyd med mandagens debutkamp for sin nye svenske klubb Häcken. Foto: Lise Åserud / NTB

Blakstad fornøyd etter Häcken-debuten

Julie Blakstad var glad etter å ha hjulpet Häcken til 3-0 over Vittsjö i sin debutkamp i Allsvenskan for kvinner. Endelig får hun spilletid i klubbfotball.

Av NTB | 18.04.2023 17:54:05

Sport: – Det var veldig gøy å debutere. Det var en tøff kamp preget av mange dueller, og det var solid av oss å ta med oss 3-0-seier. For meg var det godt å få 90 minutter, sa Blakstad til klubbens nettsted.

Hun kom litt i skyggen av en annen debutant, 16-årige Felicia Schröder, som scoret det siste målet, men gjorde en solid kamp.

– Jeg vet at jeg fortsatt har mye å jobbe med for å nå toppformen, men jeg tror det vil gå bedre og bedre for hver kamp, sa Blakstad.

Hun fikk spille lite i Manchester City og overtalte klubbledelsen til å sende henne på låneopphold i Sverige for å finne VM-formen. Forrige uke viste hun seg fram i sin nye hjemby da hun kom inn i landskampen mot Sverige og leverte to assist i 3-3-kampen.

– Det blir en helt annen hverdag framover, og jeg gleder meg til å komme i gang, sa hun til NTB etter den kampen.

Blakstad er en av tre spillere som har vært på banen i alle 11 kamper siden Hege Riise ble landslagssjef. Søndag kan hun få hjemmedebut for Häcken mot IFK Kalmar.

(©NTB)