Menu
Langrennssjef Espen Bjervig under pressekonferansen på Scandic Holmenkollen hotell mandag. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB

Bjervig var ikke forberedt på Klæbo-exit

Norges Skiforbund ble overrasket over at Johannes Høsflot Klæbo søndag tok avgjørelsen om å forlate langrennslandslaget.

Av NTB | 24.04.2023 12:54:29

Sport: Det forteller langrennssjef Espen Bjervig i forbindelse med presentasjonen av kommende sesongs landslag i Holmenkollen i Oslo. Dagen før ble det kjent at Klæbo bryter med landslaget og skal stå på egne bein.

– Han har tatt et valg om ikke å være med. Det må vi respektere. Men jeg ville helst hatt ham med på laget, sier Bjervig til NTB.

– Jeg var ikke noe forberedt på at Johannes skulle trekke seg. Selv om han vel har sagt det flere ganger, forklarte langrennssjefen videre.

Klæbo forklarte sin landslagsexit blant annet slik:

– Med min avgang så har skiforbundet muligheter til å redusere sine kostnader og i stedet bruke penger på andre utøvere. Ja, nå vil de også slippe å betale for mine høydeopphold. Jeg har flere kamerater på landslaget som jeg føler er blitt dårlig behandlet i denne uttaksprosessen, sa Klæbo i pressemelding.

Klæbo har vært en del av det norske landslaget i en årrekke. Han kom med på seniorlandslaget første gang i april 2017. For det meste har han tilhørt sprintlandslaget under ledelse av Arild Monsen.

Ifølge Klæbo selv har det ikke vært forhandlinger med Norges Skiforbund om en ny landslagsavtale i år. Bjervig sier imidlertid at det har vært dialog mellom partene.

– Vi startet en dialog på NM del 2. Og så har det vært påske, og så var det dialog den påfølgende uken i håp om å lande et forslag, slik vi gjorde i fjor, sier han.

(©NTB)