Tottenham er videre til FA-cupfinalen etter å ha slått Leicester 2-1 hjemme på Brisbane Road. Foto: Zac Goodwin / AP / NTB

Bizets Tottenham videre til FA-cupfinalen – slo Leicester 2-1 etter ekstraomganger

Celin Bizet og Tottenham er videre til FA-cupfinalen etter å slått Leicester 2-1 etter ekstraomganger hjemme på Brisbane Road.

Av NTB | 14.04.2024 15:43:01

Sport: Finske Jutta Rantala sendte Leicester i ledelsen i det 12. minuttet med en drømmescoring fra kanten av 16-meteren.

Bizet ble byttet ut til fordel for Martha Thomas etter 57 minutter spill. Den norske landslagsvingen maktet ikke å sette sitt preg på kampen med verken mål eller målgivende.

Det gjorde imidlertid Jessica Naz, som utlignet for Tottenham med bare sju minutter igjen av ordinær tid.

Lagene var like gode etter 90 minutter, og avgjørelsen kom ikke før langt ut i ekstraomgangene. I det 118. minuttet satte innbytter Thomas inn 2-1, og sendte dermed Tottenham videre til FA-cupfinalen.

Der møter Bizet og Tottenham enten Lisa Naalsund og Manchester United eller Maren Mjelde og Guro Reitens Chelsea, som møtes søndag klokken 15.35.

Chelsea har vunnet turneringen tre år på rad. I fjorårets finale sikret Sam Kerr 1-0-seier mot Manchester United.