Menu
Ståle Solbakkens norske landslag er et godt stykke fra å løse EM-billett, men fotballinteresserte kan nå søke om å få kjøpe billetter til sluttspillet i Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Billettsalget til fotball-EM i gang: – Stor interesse

Billettsalget til neste års EM-sluttspill i fotball startet tirsdag. Celia Sasic, visepresident i Tysklands fotballforbund, melder om stor interesse.

Av NTB | 03.10.2023 18:02:36

Sport: – Etterspørselen er veldig stor. Det ligger an til å bli mange flere kjøpsforespørselet enn det er billetter, sier hun.

Om lag 1,2 millioner billetter gjøres tilgjengelig i den første salgsperioden, som varer til 26. oktober. Forespørsler registreres gjennom Uefas billettportal, og det blir trekning i de tilfeller der etterspørselen overskrider antall tilgjengelige billetter.

Prisene varierer fra 30 euro (342 kroner) for billigste billettkategori i gruppespillet til 1000 euro (11.400 kroner) for høyeste billettkategori til finalen i Berlin. Det finnes også VIP-billetter som koster 2000 euro.

Bortsett fra vertslandet Tyskland er ingen av deltakerne i sluttspillet kjent. EM-kvalifiseringen pågår til november, og de tre siste plassene fordeles først gjennom nasjonsligaomspill i mars.

Gruppetrekningen foretas 2. desember. Neste salgsomgang skjer etter trekningen.

Totalt er det 2,2 millioner billetter til de 51 kampene mellom 24 lag i ti tyske byer. EM avvikles i tiden 14. juni til 14. juli 2024.

I likhet med fjorårets VM-sluttspill i Qatar er det ikke papirbilletter. Alle billetter er digitale.

(©NTB)

Flere nyheter: