Menu
Valgkamp-apparatet til Joe Biden tror abortsaken kan sikre presidenten seieren i Florida under valget i november, selv om Donald Trump har vunnet der de siste to gangene han har stilt til valg. Foto: AP / NTB

Bidens presidentkampanje tror abortsaken kan sikre seier over Trump i Florida

President Joe Bidens valgkamp-apparat tror han kan vinne over Donald Trump i Florida etter at delstatens høyesterett ryddet vei for strengere abortregler.

Av NTB | 02.04.2024 20:23:05

Sosiale forhold: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump vant i Florida under valget i 2016 og i 2020, men Bidens team hevder motstand mot strenge abortlover kan ha satt delstaten tilbake i spill.

«Abortrettighetene kommer til å stå i sentrum av valget i Florida i år», heter det i et notat fra Bidens valgkamp-apparat, som skisserer hvordan de håper å vende Florida demokratisk i valget i november.

Notatet kommer etter at det mandag ble kjent at Floridas høyesterett åpner for en republikansk-støttet lov som vil forby abort i delstaten etter seks ukers svangerskap.

Demokratene krediterer abortsaken for deres overraskende gode resultat under mellomvalget i 2022. Hvor mye abortsaken vil slå ut i Florida, en delstat med 22 millioner mennesker, er imidlertid uklart.

Florida har vendt republikansk de siste årene. Sist en demokratisk presidentkandidat vant delstaten var i 2012, da Barack Obama gikk av med seieren. Trump er selv bosatt i delstaten.

Florida regnes som den viktigste vippestaten i det amerikanske presidentvalget ettersom de med sine 29 valgmenn er delstaten med tredje flest valgmenn i landet.

Bare California (55) og Texas (38) har flere valgmenn enn Florida, mens New York (29) har like mange. Disse delstatene er imidlertid ikke vippestater, og det er derfor ikke knyttet spesielt stor spenning til hvilket parti som vil vinne der.

(©NTB)

Flere nyheter: