Menu
Køer av migranter samler seg på meksikansk side av grensen mot USA. En lokal dommer i San Francisco har inntil videre stanset Biden-administrasjonen nye asylregler. Foto: Christian Chavez / AP / NTB

Bidens nye asylpolitikk blokkert av dommer

En lokal dommer i San Francisco har foreløpig stanset USAs president Joe Bidens nye asylpolitikk. Dommeren mener et nøkkelpunkt er direkte ulovlig.

Av NTB | 26.07.2023 11:33:04

Politikk: Det er ikke mer enn ti uker siden den nye politikken ble innført. Nå blir administrasjonens forsøk på å få kontroll over migrantstrømmen inn mot de sørlige delstatene stanset av Jon Tigar, en distriktsdommer på vestkysten.

Tigar betegner det som ulovlig å kreve at migranter skal søke asyl fra hjemlandet eller fra land de passerer på vei nordover til USA.

I siste instans kan denne kjennelsen bety at amerikanske innvandringsmyndigheter må slipper inn alle som melder seg ved grensen og sier de vil søke asyl.

En slik utvikling vil føre til en ny bølge av migranter og skape mye misnøye i de nærliggende delstatene.

Tigar gir Biden-administrasjonen 14 dager på seg til å endre politikken i samsvar med hans kjennelse.

Justisdepartementet sier seg helt uenig med dommerens konklusjon og vil anke saken. I en uttalelse heter det at departementet er trygg på at Biden-administrasjonens regler er en lovlig utøvelse av den myndighet som ligger i immigrasjonslovene.

(©NTB)

Flere nyheter: