Menu
Joe Biden svarer på spørsmål fra journalister etter å ha landet på en flyplass i hjemstaten Delaware fredag. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB

Biden sier nei til uavhengig helsesjekk

Joe Biden sier han var syk under den nylige debatten mot Donald Trump. Samtidig avviser den sittende presidenten å stille til en uavhengig helseundersøkelse.

Av NTB | 06.07.2024 03:33:15

Politikk: Intervjuet opplyste dette i et intervju sendt av ABC News fredag kveld. Intervjuet er gjort av George Stephanopoulos.

– Jeg er overbevist om at jeg er den best kvalifiserte personen til å slå Donald Trump, sier Biden.

I intervjuet sier den 81-årige presidenten at han hadde en kraftig forkjølelse og følte seg forferdelig under debatten mot Donald Trump nylig.

– Jeg var utslitt. Jeg hørte ikke på mine instinkter når det gjaldt forberedelse. Det var en dårlig kveld, sier Biden i intervjuet med ABCs George Stephanopoulos.

– Jeg hadde det forferdelig, sier Biden.

Han forteller videre at han ble testet for å finne ut om han hadde en infeksjon.

– Det hadde jeg ikke. Jeg hadde bare en skikkelig kraftig forkjølelse, sier Biden, som ikke ønsker å legge skylda på noen andre enn seg selv.

– Altså, jeg tar en kognitiv test hver eneste dag, sier Biden, med henvisning til oppgavene han møter daglig i en krevende jobb.

Han avviste å være svekket og sier at han fortsatt er i god form. Ifølge Biden gjør de personlige legene løpende vurderinger, og han hevder de ikke vil nøle med å fortelle det om noe er galt.

– Vi skylder deg den største takknemlighet. Det eneste du kan gjøre nå for å befeste det for alltid og forhindre total katastrofe, er å gå av og la noen andre gjøre dette, sier Quigley til MSNBC.

Fra før har de demokratiske representantene Lloyd Doggett, Raul Grijalva og Seth Moulton bedt Biden trekke seg fra presidentvalget.

I ABC-intervjuet blir Biden spurt om han vil trekke seg fra presidentvalgkampen dersom partifeller i Kongressen mener det ødelegger mulighetene for gjenvalg for Demokratene.

– Hvis den allmektige gud kommer og sier det, så kanskje jeg gjør det, svarer Biden.

– Den beste veien framover akkurat nå er det presidenten som må ta en beslutning om. I løpet av de neste dagene ber jeg ham innstendig om å lytte til det amerikanske folk og grundig vurdere hvorvidt han er vårt beste håp for å beseire Donald Trump, sier guvernør Maura Healey.

Healey var blant de over 20 guvernørene som Biden møtte onsdag i et forsøk på å berolige dem etter den katastrofale TV-debatten mot Donald Trump.

– Hva skal Joe gjøre? Skal han fortsette å være med i kampen. Skal ha trekke seg? sier den sittende presidenten – før han fortsetter:

– Vel, her er svaret mitt: Jeg stiller, og jeg skal vinne igjen.

Samtidig bedyrer han at det ikke er indikasjoner på en alvorlig tilstand. Tidligere har Biden forklart debattinnsatsen blant annet med utstrakt reisevirksomhet dagene i forveien.

I intervjuet avviser presidenten gjentatte ganger at han skal ta en uavhengig medisinsk undersøkelse for å vise velgerne at han er i stand til å sitte en ny periode.

Fredag ble det kjent at Mike Quigley ber Joe Biden trekke seg fra høstens presidentvalgkamp. Han er den fjerde demokraten i Representantenes hus til å si det.

Fredag ba også Massachusetts’ demokratiske guvernør partifelle Biden innstendig om å vurdere hvorvidt han er deres beste håp til å beseire Donald Trump.

En spørreundersøkelse gjennomført for Reuters av Ipsos viser at én av tre demokrater vil at Biden skal trekke seg fra valgkampen. Det avviser han i intervjuet.

Flere nyheter: