Menu
USAs president Joe Biden uttalte seg torsdag om de flygende objektene som er blitt skutt ned over USA. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Biden: Nedskutte objekter tilhørte trolig private selskap eller forskningsinstitusjoner

Tre uidentifiserte objekter som ble skutt ned av amerikanske kampfly ser ikke ut til å ha vært del av noe spionprogram mot USA, sier president Joe Biden.

Av NTB | 16.02.2023 20:55:34

Politikk: Amerikansk etterretning tror disse objektene trolig kan knyttes til private selskaper eller forskningsinstitusjoner, sa Biden i en tale torsdag.

– Vi vet ennå ikke nøyaktig hva disse tre objektene var, sa presidenten.

Han sa samtidig at han ikke kommer til å nøle med å skyte ned ethvert flygende objekt som blir ansett som en trussel mot USA.

– Hvis et hvilket som helst objekt utgjør en trussel mot det amerikanske folks sikkerhet, skal jeg skyte det ned, sa Biden.

I talen snakket han også om ballongen som ble skutt ned før de tre siste uidentifiserte objektene. USA klarte å beskytte sensitive anlegg mot informasjonsinnsamling fra den kinesiske ballongen, sa Biden.

Etter nedskytingen av ballongen utenfor USAs østkyst trappet USA opp overvåkingen av landets luftrom. De tre objektene som ble skutt ned etter det, ble tatt ned av forsiktighetsregler, uttalte Biden, som la til at det ikke har vært noen plutselig økning i antall slike objekter i landets luftrom.

USA skal innføre tiltak for å bedre evnen til å oppdage ubemannede farkoster i USAs luftrom, fortalte presidenten, som også sa at han regner med å ta opp hendelsen med den nedskutte ballongen med Kinas president Xi Jinping.

– Jeg håper at vi kan komme til bunns i det. Jeg kommer ikke til å beklage at vi skjøt den ned, sa han.

Flere nyheter: